29 Березня,
07:52

Полтавчанин вкрав 10 каналізаційних люків заради випивки

17 Вересня 2009 14:53   221
ads
На початку вересня до чергової частини Ленінського райвідділу міліції міста Полтави почали звертатися представники ВАТ «Укртелеком» та «Полтававодоканал» із заявами про те, що на вулицях міста почастішали крадіжки кришок з каналізаційних люків.

Як виявилося пізніше, причиною загадкових зникнень металевих кришок стало велике бажання одного з мешканців міста Полтави перехилити не одну чарку горілки. Чолов’яга вважав, що це потрібно йому як повітря, а отже кращого способу заробити на життєво важливу пляшку він не знайшов, от і вирішив піти на вулицю знімати люки. Впродовж 15 днів йому вдалося зняти та викрасти більше 10 каналізаційних люків, які він потім зберігав за місцем мешкання.

Працював 35-річний “умілець” переважно уночі. Та якось закортіло вдень випити з друзями, а грошей в кишені не знайшлося, то ж вирішив серед білого дня податися на “промисли”. По вулиці Сакко він зняв декілька люків та запримітив телефонну трубку в таксофоні, яку й почав пізніше нівечити, аби вкрасти. Перехожі громадяни, що спостерігали за картиною, були шоковані від побаченого та одразу звернулися до міліції.

Зловмисника було миттєво затримано Євгенієм Повітчаніним, дільничним інспектором міліції Ленінського РВ ПМУ, коли той вже з “награбованим” направлявся в сторону своїх товаришів, що вже зачекалися на “компаньйона” по чарці.

Пізніше правоохоронцями було встановлено, що затриманий 35-річний чоловік ніде не працює, вже має судимість за подібні крадіжки та тривалий час зловживає спиртним.

Як пояснив сам чолов’яга, метою скоєння крадіжок було бажання здати на металобрухт люки та отримати гроші, які потім планував прогуляти з друзями. Про те, що знятий люк на вулиці становить небезпеку для людей він не переймався.

Наразі, загальна сума збитку, завдана неправомірними діями чолов’яги для ВАТ «Укртелеком» та «Полтававодоканал» становить 7 000 гривень.

Щодо зловмисника буде порушена кримінальна справ за частиною 2 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка). Беручи до уваги, що це не перша його судимість, вирок відносно нього буде суворішим, а отже можна сподіватися, що таким чином чолов’яга нарешті відвикне заробляти гроші злочинним шляхом.
Прес-служба ГУ МВС України в Полтавській області
Рекомендуем почитать
07 Листопада 12:10,   1218
У Полтавській області за добу зареєстровано 101 повідомлення стосовно злочинних посягань.
05 Січня 14:13,   877
За прогнозами Укргідрометцентру, через переміщення активного циклону з Чорного моря на Україну – 6-8 січня 2017-го у Полтавській області очікується: сильні снігопади (зі сніг ...
03 Січня 15:16,   1097
За прогнозами Укргідрометцентру, 6-го та 7-го січня через вторгненняя арктичного повітря очікується різке пониження температури: вночі – 13-19° морозу, місцями до – ...
14 Липня 11:47,   768
На фоне общего падения результатов в машиностроительной отрасли Украины, им удалось не только сохранить прошлогодние показатели, но и значительно их приумножить. ...
08 Липня 07:57,   1161
На базі ПДАА відбувся круглий стіл за участю представників бельгійської делегації, викладачів, магістрів, студентів академії.
24 Лютого 15:30,   842
Враховуючи значне збільшення пасажиропотоку у святкові Великодні та поминальні дні, для задоволення потреб населення у безпечному та якісному транспортному обслуговуванні, буде орг ...
20 Січня 15:00,   771
Конфліктами між керівниками та підлеглими у колективах сьогодні мало кого здивуєш. І якщо для керівника, щоб відстояти свою «точку зору», аргументів існує, як кажуть, х ...
03 Серпня 13:13,   1335
Дуже багато полтавців знають архітектора Валерія Трегубова. За його проектами споруджені шість православних церков, зокрема Покровська церква та церква Пантелеймона Цілителя в По ...
17 Липня 16:45,   1080
На центральному кладовищі міста урочисто відкрили пам’ятник Анатолію Кукобі – полтавському міському голові 1990-2006 рр., народному депутату ІV і V скликань, почесному  ...
22 Червня 14:54,   1082
У день 71-ї річниці початку Великої Вітчизняної війни представники Об’єднаної опозиції «За Батьківщину» взяли участь в Молитві пам’яті, а також поклали кв ...
Все новости раздела →
разместить рекламу
разместить рекламу
разместить рекламу

Використання матеріалів сайту дозволяється за умови обов'язкового вказівки активного, не закритого для індексації пошуковими системами, не скриптового гіперпосилання на сайт Полтава-Інфо - Poltava.Info, для друкованих видань - з формулюванням "за матеріалами сайту Poltava.Info".

Увага! Копіювання інформації із розділів Афіша Полтави, Заклади HoReCa, Здоров'я та краса, Каталог підприємств заборонене у будь-якому вигляді!

Адміністрація сайту Полтава-Інфо не завжди поділяє думку авторів статей і не несе відповідальності за зміст інформації, яка розміщується відвідувачами ресурсу.

© 2004-2024 "Полтава-Інфо" інформаційний сайт
Про нас
|
Розміщення реклами
|
Контакти
|
Зворотній зв'язок