19 Березня,
09:52

На Полтавщині правоохоронці менш ніж за годину затримали розбійника, який, представившись працівником газової служби, увійшов до будинку та позбавив життя 86-річну бабусю

03 Червня 2011 13:49   237
Співробітники карного розшуку Чутівського райвідділу міліції по гарячим слідам розкрили зухвалий розбійний напад на 86-річну пенсіонерку.

Катерина Георгіївна (імена героїв змінено – авт.) тихенько жила у власному будинку, розташованому у селищі міського типу Артемівка, неподалік районного центру. Діти бабусі вже давно виросли й роз’їхалися. Син проживає далеко, тому він рідкий гість у тутешніх місцях, а дочка мешкає у сусідньому селі і, щонайменше, раз у місяць обов’язково приїздить до старенької.

Того дня дочка якраз була у матері та поралась на городі. Повертаючись з городу, вона помітила на подвір’ї незнайомого молодика і запитала, що йому потрібно. Хлопець несподівано чкурнув геть. Коли ж донька зайшла до хати, то побачила стареньку матір, яка без свідомості лежала на підлозі й ледве дихала. Жінка викликала швидку медичну допомогу й повідомила правоохоронців.

Слідчо-оперативна група Чутівського райвідділу міліції одразу прибула на місце події. Увійшовши до помешкання, правоохоронцям стало очевидно, що до старенької завітав непроханий гість, який не тільки завдав травм господарці, а й «прошерстив» домівку у пошуках цінностей.

Оперативники одразу розпочали пошук зловмисника. Завдяки зібраній на місці події інформації та міцним оперативним позиціям у районі, правоохоронцям вдалося затримати підозрюваного менш, ніж за годину.

Виявилося, що напад на бабусю вчинив 23-річний Сергій, уродженець цього ж селища. Хлопець лише кілька років тому переїхав разом з батьками до Зіньківського району, а до того часу мешкав у Артемівці й добре знав про самітницький спосіб життя Катерини Георгіївни, хоча й не був з нею знайомий особисто. Саме на самотність останньої розраховував молодий чоловік, плануючи напад на бабусю.

«Близько 6.00 години ранку я прийшов на подвір’я старої, сподіваючись, що вона буде поратися на городі й у хаті нікого не буде, – розповів правоохоронцям Сергій, – та, коли на мій стук у двері несподівано жінка спитала: «Хто там?», я представився працівником газової служби та попросив дозволу увійти у будинок і поглянути на газовий лічильник».

Саме коли старенька довірливо впустила до хати «газовика» й протягнула йому для перевірки абонентську книжку, Сергій двічі вдарив її кулаком по шиї, від чого Катерина Георгіївна впала на підлогу й втратила свідомість.

«Далі я переступив через стару й почав шукати гроші й цінні речі, – продовжує Сергій, – на вішалці, у кишені жіночої кофти, я знайшов три купюри по 100 гривень. У вітальні нічого знайти не вдалося, тож я став обшукувати спальню. У шухляді дерев’яного столу я знайшов чотири нагрудні медалі та нагрудний знак, які забрав разом із посвідченнями до них».

Більше нічого «цінного» молодику знайти не вдалося. Покидаючи місце злочину, Сергій швидко переступив через стареньку. Однак піти непоміченим йому не вдалося – юнака побачила донька Катерини Георгіївни, коли він прямував через подвір’я повз собаку.

«Я побіг до свого знайомого. Вже там, усвідомлюючи скоєне, намагався визначитися, що ж мені робити далі, – зізнається Сергій, – тікати до Харкова чи йти до міліції».

Душевні вагання юнака вирішили правоохоронці.

– Зловмисника вдалося затримати по гарячих слідах, – говорить Анатолій Муренко, начальник Чутівського райвідділу міліції. – При ньому були виявлені грошові кошти та нагороди. Нажаль, врятувати потерпілу не вдалося, вона померла у реанімаційному відділенні лікарні, так і не опритомнівши».

Анатолій Леонідович розповів, що юнак вже має кримінальне минуле, буквально кілька місяців тому його було засуджено до виправних робіт за крадіжки металевих виробів з домогосподарств. Нині йому доведеться відповісти перед Законом за набагато тяжчий злочин – розбійний напад.

Як повідомив Анатолій Муренко, по даному факту порушено кримінальну справу за ч. 4 статті 187 Кримінального кодексу України, зловмисник затриманий і знаходиться під вартою.

P.S. Сергій говорить, що щиро розкаюється у вчиненому. Проте, навіть щире каяття, не поверне життя старенькій…
Анна Одякова, ВЗГ УМВС України в Полтавській області
Рекомендуем почитать
15 Грудня 16:38,   1669
У жителя одного із сіл району поліцейськими виявлено й вилучено згортки з подрібненими висушеними рослинами, схожими на коноплі.
12 Грудня 15:17,   1887
Близько доби знадобилось працівникам відділення поліції № 1 Полтави, щоб встановити особу чоловіка, який до смерті побив п’ятдесятивосьмирічного знайомого в одному із закинут ...
11 Грудня 13:23,   1098
Ввечері надійшло повідомлення, що у Лубнах зловмисник напав на будинок, поранивши товариша господаря ножем, але не вирвався з рук потерпілих.
07 Грудня 12:35,   795
До Гребінківського відділу поліції звернувся 45-річний мешканець одного із сіл району.
07 Грудня 08:44,   1091
З письмовою заявою до Гадяцької поліції звернувся місцевий двадцятирічний житель, який поінформував, що під час відпочинку в одному з кафе міста, з його власної куртки, невідомим в ...
06 Грудня 13:27,   940
Повідомлення про пограбування надійшло до поліції від 36-річної мешканки Лубен.
06 Грудня 11:31,   839
До Гадяцького відділу поліції звернувся 70-річний житель одного із сіл району, який повідомив, що вночі невідома особа проникла до його сарайного приміщення та скоїла крадіжку вело ...
05 Грудня 16:57,   1482
Біля села Щербаки Кременчуцького району на річці Псел рейдова група водної поліції й інспектори відділу рибоохоронного патруля викрили факт незаконного рибного промислу. ...
05 Грудня 14:41,   1333
Повідомлення про пограбування надійшло до чергової частини Оржицького відділення поліції від жительки села Онішки Оржицького району.
05 Грудня 09:39,   1140
Співробітниками кіберполіції разом зі слідчими облполіції та прокуратурою області викрито та затримано групу шахраїв, які, використовуючи телефони та електронно-обчислювальну техні ...
Все новости раздела →
разместить рекламу
разместить рекламу
разместить рекламу

Використання матеріалів сайту дозволяється за умови обов'язкового вказівки активного, не закритого для індексації пошуковими системами, не скриптового гіперпосилання на сайт Полтава-Інфо - Poltava.Info, для друкованих видань - з формулюванням "за матеріалами сайту Poltava.Info".

Увага! Копіювання інформації із розділів Афіша Полтави, Заклади HoReCa, Здоров'я та краса, Каталог підприємств заборонене у будь-якому вигляді!

Адміністрація сайту Полтава-Інфо не завжди поділяє думку авторів статей і не несе відповідальності за зміст інформації, яка розміщується відвідувачами ресурсу.

© 2004-2024 "Полтава-Інфо" інформаційний сайт
Про нас
|
Розміщення реклами
|
Контакти
|
Зворотній зв'язок