19 Березня,
05:22

У травні цього року правоохоронці Полтавщини провели заходи з протидії розповсюдженню наркотичних засобів у навчальних закладах

09 Червня 2011 08:36   452
Наркоманія на сьогодні є найактуальнішою проблемою, насамперед це стосується підлітків та молоді. Саме в цьому віці відбувається наркотизація особи та формуються кримінальні навички.

Особливості підліткової поведінки, схильність молоді до згуртованості та належності до певної групи молодіжної субкультури робить їх залежними від правил поведінки свого середовища. Цим уміло користуються наркоділки, які використовують місця концентрації молоді для розповсюдження наркотичних засобів. Мають місце випадки виявлення фактів незаконного обігу наркотиків безпосередньо у навчальних закладах та прилеглих до них територіях.

За таких умов організація та проведення саме профілактичних антинаркотичних заходів у навчальних закладах набуває першочергового значення в діяльності органів виконавчої влади, зацікавлених неурядових та громадських організацій.

Зокрема, у травні цього року правоохоронцями області проведено комплекс заходів, спрямованих на недопущення проникнення наркотичних засобів і психотропних речовин до учнівської та студентської молоді, посилення протидії незаконному обігу наркотиків у навчально-виховних закладах і прилеглих до них територій, викриття осіб, причетних до збуту наркотичних засобів.

За час проведених заходів виявлено 10 фактів причетності осіб до збуту чи розповсюдження наркотичних засобів і психотропних речовин у середовищі учнівської молоді, за якими порушено кримінальні справи.

Так, для прикладу, в одному із місць обласного центру затримано неповнолітнього учня вечірньої школи, який займався збутом наркотичного засобу – канабісу, порушено кримінальну справу.

Ключову роль у процесі посилення антинаркотичного руху в навчальних закладах повинна відігравати їх адміністрація, вчителі, практичні психологи, соціальні педагоги та лікарі до обов’язків яких повинно входити виявлення дітей з патологічною поведінкою, зокрема тих, хто допускає немедичне вживання наркотичних засобів, психотропних речовин, одурманюючі засоби та вжиття певних профілактичних заходів з метою допомоги підліткам подолати цю серйозну проблему.

Тож тісна співпраця вчителя, психолога, соціального педагога, лікаря та правоохоронців сприятиме своєчасному виявленню випадків вживання наркотиків школярами та адекватному реагуванню на них.

Відділ боротьби з незаконним обігом наркотиків УМВС в області звертається до батьків, органів освіти, викладацького складу навчальних закладів та представників зацікавлених громадських організацій з проханням не залишати дітей без уваги, а спільними зусиллями пропагувати здоровий спосіб життя, формувати практичні навички протистояння шкідливому впливу наркотичних засобів і психотропних речовин.
Наталія Плакса, начальник сектору моніторингу та прогнозування відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків УМВС України в Полтавській області
Рекомендуем почитать
15 Грудня 16:38,   1668
У жителя одного із сіл району поліцейськими виявлено й вилучено згортки з подрібненими висушеними рослинами, схожими на коноплі.
12 Грудня 15:17,   1886
Близько доби знадобилось працівникам відділення поліції № 1 Полтави, щоб встановити особу чоловіка, який до смерті побив п’ятдесятивосьмирічного знайомого в одному із закинут ...
11 Грудня 13:23,   1098
Ввечері надійшло повідомлення, що у Лубнах зловмисник напав на будинок, поранивши товариша господаря ножем, але не вирвався з рук потерпілих.
07 Грудня 12:35,   795
До Гребінківського відділу поліції звернувся 45-річний мешканець одного із сіл району.
07 Грудня 08:44,   1090
З письмовою заявою до Гадяцької поліції звернувся місцевий двадцятирічний житель, який поінформував, що під час відпочинку в одному з кафе міста, з його власної куртки, невідомим в ...
06 Грудня 13:27,   939
Повідомлення про пограбування надійшло до поліції від 36-річної мешканки Лубен.
06 Грудня 11:31,   838
До Гадяцького відділу поліції звернувся 70-річний житель одного із сіл району, який повідомив, що вночі невідома особа проникла до його сарайного приміщення та скоїла крадіжку вело ...
05 Грудня 16:57,   1482
Біля села Щербаки Кременчуцького району на річці Псел рейдова група водної поліції й інспектори відділу рибоохоронного патруля викрили факт незаконного рибного промислу. ...
05 Грудня 14:41,   1332
Повідомлення про пограбування надійшло до чергової частини Оржицького відділення поліції від жительки села Онішки Оржицького району.
05 Грудня 09:39,   1139
Співробітниками кіберполіції разом зі слідчими облполіції та прокуратурою області викрито та затримано групу шахраїв, які, використовуючи телефони та електронно-обчислювальну техні ...

Використання матеріалів сайту дозволяється за умови обов'язкового вказівки активного, не закритого для індексації пошуковими системами, не скриптового гіперпосилання на сайт Полтава-Інфо - Poltava.Info, для друкованих видань - з формулюванням "за матеріалами сайту Poltava.Info".

Увага! Копіювання інформації із розділів Афіша Полтави, Заклади HoReCa, Здоров'я та краса, Каталог підприємств заборонене у будь-якому вигляді!

Адміністрація сайту Полтава-Інфо не завжди поділяє думку авторів статей і не несе відповідальності за зміст інформації, яка розміщується відвідувачами ресурсу.

© 2004-2024 "Полтава-Інфо" інформаційний сайт
Про нас
|
Розміщення реклами
|
Контакти
|
Зворотній зв'язок