19 Березня,
13:50

У Кременчуці 7-річну дівчинку мати заставляла жебракувати на ринках

09 Червня 2011 09:19   217
Днями до кременчуцької міліції звернулася місцева жінка, яка працює учителем однієї із шкіл міста, із заявою про те, що знаходячись на одному з продуктових ринків, вона побачила свою 7-річну ученицю, яка сиділа на підлозі та просила милостиню.

Кримінальна міліція у справах дітей Автозаводського райвідділу миттєво виїхала на місце пригоди. Проведеною перевіркою було встановлено, що дитину примушувала жебракувати її мати. 42 – річна жінка певний час проживала в Росії. Але розлучившись з чоловіком, близько року тому вона приїхала з дочкою та трирічним сином до Кременчука. Жінка ніде не працювала та й не намагалася працевлаштуватися.

Нерадива мати вже потрапляла в поле зору правоохоронців. Опікунська рада вже хотіла вилучати дітей. Але дала матері останній шанс, бо жінка запевняла комісію, що виправиться. Проте цей шанс вона використала по – своєму.

Горе- мати із написом на папері формату А -4: «Люди, помогите, у нас украли деньги, подайте на билет», жебракувала з дочкою на ринках міста. Звісно, люди співчували «потерпілим» і допомагали хто скільки може.

Але жінка підрахувала, що коли дитина просить милостиню сама, їй більше подають. Тож відтоді, за рішенням «неньки», дівчинка почала жебракувати одна.

Цілий день дитина просила милостиню, а ввечері з’являлася «матуся», яка забирала у дитини гроші та витрачала їх на гулянки та пияцтво.

Наразі міліціонери дітей у жінки вилучили. До прийняття рішення щодо їх подальшої долі, бідолашні сестричка та братик будуть знаходитися у дитячому притулку Кременчука.

За даним фактом вирішується питання про порушення кримінальної справи за ч. 1 ст. 150 Кримінального кодексу України - експлуатація дітей, які не досягли віку, з якого законодавством дозволяється працевлаштування, шляхом використання їх праці з метою отримання прибутку - карається арештом на строк до шести місяців або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років. Окрім того опікунська рада визначиться щодо доцільності подальшого перебування малолітніх дітей з такою матір’ю.

Працівники міліції щиро дякують небайдужій жінці, яка повідомила про цей кричущий факт правоохоронців і закликають усіх громадян негайно телефонувати за номером 102, якщо Ви станете свідком подібного неподобства.
Тетяна Романчук, прес-офіцер КМУ УМВС України в Полтавській області
Рекомендуем почитать
15 Грудня 16:38,   1669
У жителя одного із сіл району поліцейськими виявлено й вилучено згортки з подрібненими висушеними рослинами, схожими на коноплі.
12 Грудня 15:17,   1887
Близько доби знадобилось працівникам відділення поліції № 1 Полтави, щоб встановити особу чоловіка, який до смерті побив п’ятдесятивосьмирічного знайомого в одному із закинут ...
11 Грудня 13:23,   1098
Ввечері надійшло повідомлення, що у Лубнах зловмисник напав на будинок, поранивши товариша господаря ножем, але не вирвався з рук потерпілих.
07 Грудня 12:35,   795
До Гребінківського відділу поліції звернувся 45-річний мешканець одного із сіл району.
07 Грудня 08:44,   1091
З письмовою заявою до Гадяцької поліції звернувся місцевий двадцятирічний житель, який поінформував, що під час відпочинку в одному з кафе міста, з його власної куртки, невідомим в ...
06 Грудня 13:27,   940
Повідомлення про пограбування надійшло до поліції від 36-річної мешканки Лубен.
06 Грудня 11:31,   840
До Гадяцького відділу поліції звернувся 70-річний житель одного із сіл району, який повідомив, що вночі невідома особа проникла до його сарайного приміщення та скоїла крадіжку вело ...
05 Грудня 16:57,   1482
Біля села Щербаки Кременчуцького району на річці Псел рейдова група водної поліції й інспектори відділу рибоохоронного патруля викрили факт незаконного рибного промислу. ...
05 Грудня 14:41,   1333
Повідомлення про пограбування надійшло до чергової частини Оржицького відділення поліції від жительки села Онішки Оржицького району.
05 Грудня 09:39,   1140
Співробітниками кіберполіції разом зі слідчими облполіції та прокуратурою області викрито та затримано групу шахраїв, які, використовуючи телефони та електронно-обчислювальну техні ...
Все новости раздела →
разместить рекламу
разместить рекламу
разместить рекламу

Використання матеріалів сайту дозволяється за умови обов'язкового вказівки активного, не закритого для індексації пошуковими системами, не скриптового гіперпосилання на сайт Полтава-Інфо - Poltava.Info, для друкованих видань - з формулюванням "за матеріалами сайту Poltava.Info".

Увага! Копіювання інформації із розділів Афіша Полтави, Заклади HoReCa, Здоров'я та краса, Каталог підприємств заборонене у будь-якому вигляді!

Адміністрація сайту Полтава-Інфо не завжди поділяє думку авторів статей і не несе відповідальності за зміст інформації, яка розміщується відвідувачами ресурсу.

© 2004-2024 "Полтава-Інфо" інформаційний сайт
Про нас
|
Розміщення реклами
|
Контакти
|
Зворотній зв'язок