29 Березня,
07:00

На прес-конференції в УМВС обговорювали шляхи подолання наркоманії

27 Червня 2012 08:53   1098
Сьогодні, 26 червня, з нагоди Міжнародного дня боротьби зі зловживанням наркотиків та їх незаконним обігом в актовій залі УМВС Полтавщини відбулася прес-конференція за участі міліції, наркологів та представників громадської організації «Світло надії», яка займається проблемами наркоманії.

На зустрічі були обговорені позитивні зрушення у сфері регіональної наркополітики, яка відображена в «Обласній цільовій програмі протидії поширенню наркоманії, боротьби з незаконним обігом наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів на 2012-2015 роки». До речі, це перша програма такого типу і змісту в Україні, яку не лише морально підтримали керівники області, а й окреслили конкретну суму коштів для її втілення в життя та максимальну реалізацію.

Під час прес-конференції на запитання журналістів відповідали: начальник УБНОН УМВС України в Полтавській області підполковник міліції Олег Кропивко, головний лікар Полтавського обласного наркологічного диспансеру Ігор Мацицький та виконавчий директор благодійної асоціації «Світло надії» Максим Демченко.
Спілкуючись із журналістами, Олег Кропивко озвучив основні показники роботи підрозділу БНОН області. Так, з початку року з незаконного обігу вилучено наркотиків на суму більше півмільйона гривень (за цінами чорного ринку). А це близько 66 кілограмів наркотичних засобів, серед яких левову частку становить канабіс.

«Сьогодні протидія наркоманії заключається не в затриманні наркозалежних осіб (по суті вже хворих людей), а у затриманні виробників та збувальників дурману, виявленні каналів його надходження, знешкодженні нарколабораторій, організованих злочинних груп, виявлення та припинення діяльності наркопритонів та інших осередків розповсюдження цієї чуми 21 століття», - зазначив у своїй промові Олег Кропивко.

Станом на сьогодні працівники УБНОН задокументували 23 злочини, пов'язані з утриманням притонів наркоманії, 8 - втягнення у наркоманію, 4 - використання коштів, здобутих від незаконного обігу наркотиків, 2 злочини, пов’язані з утриманням підпільних нарколабораторій, затримані 83 торгівці наркотиками.

Олег Кропивко говорить: «На сьогодні активна позиція керівництва УМВС України в Полтавській області по боротьбі з наркотизацією суспільства базується на залученні до протидії цьому злу всіх працівників відомства: від дільничного інспектора, до працівника структурного підрозділу відповідного спрямування. І хоча результати роботи говорять самі за себе, ми ніколи не будемо прикриватися цифрами. Адже у даному напрямку боротьба ведеться за людські життя, а не для статистичної галочки».

Підтримуючи міліціонера, представник благодійної асоціації «Світло надії» Максим Демченко говорить: «Проблему наркотизації суспільства можливо долати тільки об’єднавши зусилля правоохоронних структур, громадських організацій і населення. І для цього існує багато заходів привернення уваги громадськості – телешоу, конференції, соціальні реклами та інші просвітницькі проекти».

Своїм баченням щодо профілактики наркоманії поділився із журналістами і головний лікар обласного наркодиспансеру Ігор Мацицький. За його словами, молода людина завжди стає перед вкрай важливим життєвим вибором: між новим відповідальним життям, або наркотичним світом без проблем. Допомогти в цьому виборі їй мають в першу чергу батьки та родичі. Адже для дитини вони є взірцем. Безумовно, максимально сприяти молодій людині знайти себе у житті повинні всі: і вчителі, і медичні працівники, і психологи, і громадські організації, і правоохоронці, але в першу чергу - родина. І тільки спільна копітка робота може позитивно вплинути на динаміку наркотизації суспільства і врятувати молодь не лише від наркотичної залежності, а й ряду небезпечних хвороб, виникнення яких безпосередньо пов’язане із вживанням чергової дози.
ВЗГ УМВС України в Полтавській області
Рекомендуем почитать
15 Грудня 16:38,   1670
У жителя одного із сіл району поліцейськими виявлено й вилучено згортки з подрібненими висушеними рослинами, схожими на коноплі.
12 Грудня 15:17,   1888
Близько доби знадобилось працівникам відділення поліції № 1 Полтави, щоб встановити особу чоловіка, який до смерті побив п’ятдесятивосьмирічного знайомого в одному із закинут ...
11 Грудня 13:23,   1099
Ввечері надійшло повідомлення, що у Лубнах зловмисник напав на будинок, поранивши товариша господаря ножем, але не вирвався з рук потерпілих.
07 Грудня 12:35,   797
До Гребінківського відділу поліції звернувся 45-річний мешканець одного із сіл району.
07 Грудня 08:44,   1093
З письмовою заявою до Гадяцької поліції звернувся місцевий двадцятирічний житель, який поінформував, що під час відпочинку в одному з кафе міста, з його власної куртки, невідомим в ...
06 Грудня 13:27,   942
Повідомлення про пограбування надійшло до поліції від 36-річної мешканки Лубен.
06 Грудня 11:31,   844
До Гадяцького відділу поліції звернувся 70-річний житель одного із сіл району, який повідомив, що вночі невідома особа проникла до його сарайного приміщення та скоїла крадіжку вело ...
05 Грудня 16:57,   1485
Біля села Щербаки Кременчуцького району на річці Псел рейдова група водної поліції й інспектори відділу рибоохоронного патруля викрили факт незаконного рибного промислу. ...
05 Грудня 14:41,   1335
Повідомлення про пограбування надійшло до чергової частини Оржицького відділення поліції від жительки села Онішки Оржицького району.
05 Грудня 09:39,   1142
Співробітниками кіберполіції разом зі слідчими облполіції та прокуратурою області викрито та затримано групу шахраїв, які, використовуючи телефони та електронно-обчислювальну техні ...
Все новости раздела →
разместить рекламу
разместить рекламу
разместить рекламу

Використання матеріалів сайту дозволяється за умови обов'язкового вказівки активного, не закритого для індексації пошуковими системами, не скриптового гіперпосилання на сайт Полтава-Інфо - Poltava.Info, для друкованих видань - з формулюванням "за матеріалами сайту Poltava.Info".

Увага! Копіювання інформації із розділів Афіша Полтави, Заклади HoReCa, Здоров'я та краса, Каталог підприємств заборонене у будь-якому вигляді!

Адміністрація сайту Полтава-Інфо не завжди поділяє думку авторів статей і не несе відповідальності за зміст інформації, яка розміщується відвідувачами ресурсу.

© 2004-2024 "Полтава-Інфо" інформаційний сайт
Про нас
|
Розміщення реклами
|
Контакти
|
Зворотній зв'язок