19 Березня,
12:53

Полтавщина: підтримка населення, ОСББ з енергоефективності – на державному, обласному й місцевому рівнях

13 Грудня 2017 09:35   941
З підвищенням тарифів на житлово-комунальні послуги, кожен з нас почав та шукати шляхи зменшення споживання енергоносіїв, замислюватись як утеплити дім чи поставити енергоефективне обладнання, щоб зекономити.

Порятунком для більшості українців у вирішенні цих та інших питань стала Урядова програма енергозбереження, яку називають "теплі кредити", запроваджена на державному рівні ще у 2015-му.

У листопаді 2017 року, Кабінетом міністрів України виділено додаткове фінансування Урядової програми з енергоефективності й продовжено дію програми "теплих кредитів" на наступні три роки.

Відшкодування, учасникам Урядової програми, становить:

• 20 % суми кредиту (але не більше 12 тис. грн.) на придбання негазових/неелектричних котлів для фізосіб;

• 35 % суми кредиту (але не більше 14 тис. грн.) на придбання енергоефективного обладнання/матеріалів для фізичних осіб (утеплення будинків, заміну вузлів обліку води, теплової енергії, встановлення вікон);

• 40 % суми кредиту (але не більше 14 тис. грн. в розрахунку на одну квартиру) для ОСББ/ЖБК, як юридичних осіб, для проведення термомодернізації.

Якщо позичальником є фізособа, яка отримує субсидію на оплату житлово-комунальних послуг, то розмір відшкодування становитиме 35 % як за напрямком придбання котлів, так і для інших енергоефективних заходів, але не більше 12 000 грн.

Якщо в складі ОСББ є родини-отримувачі субсидії, таке ОСББ відшкодування отримує у середньозваженому розмірі між 40 % і 70 % – залежно від кількості квартир-субсидіантів.

На обласному рівні (у Полтавській області) для впровадження заходів з енергозбереження запроваджено Полтавську обласну "Програму підтримки об’єднань співвласників багатоквартирних будинків та житлово-будівельних кооперативів Полтавської області для виконання заходів з енергозбереження на 2015-2020 роки", яка передбачає відшкодування з облбюджету десяти відсотків річних у нацвалюті за кредитами, які ОСББ та ЖБК отримали на впровадження енергоефективних заходів.

Отже, на Полтавщині ОСББ, які проводять термомодернізацію будинку, можуть скористатися не тільки програмою держпідтримки, а й обласною.

Крім цього, на місцевому рівні, рішенням 18 сесії Гадяцької міськради VII скликання від 22.03.17 затверджено Програму відшкодування частини відсоткової ставки за залученими кредитами для населення, ОСББ та ЖБК для виконання заходів з енергозбереження на 2017-2022 роки.

Виконкомом Гадяцької міськради вивчається можливість щодо укладення договору про співробітництво з кредитно-фінансовими установами на фінансування заходів з енергозбереження.
Відділ містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства та будівництва виконавчого комітету Гадяцької міської ради
Рекомендуем почитать
14 Грудня 08:44,   1239
Відбувся аукціон на право оренди земельної ділянки комунвласності Білоцерківської сільської ради площею 12,2 га під висадження саду, який провела відповідно до усіх процесуальних н ...
08 Грудня 14:21,   780
Підтриманий парламентом документ передбачає, що ставки акцизного податку на тютюнові вироби будуть зростати до 2025 р.
08 Грудня 12:30,   6055
Цей унікальний аппарат дає змогу, використовуючи сучасну методику, діагностувати та виправляти в організмі будь-яку патологію судин.
07 Грудня 11:36,   639
Дорожники Кременчука проводять ремонт дорожнього покриття на проїздах цвинтарю.
05 Грудня 10:36,   636
За дорученням міського голови Віталія Малецького, наразі комунальні служби Кременчука приведені в готовність, щоб оперативно приступити до ліквідації наслідків погіршення погодних  ...
04 Грудня 16:33,   628
У Києві відбулась заключна оглядова зустріч стосовно підсумків реалізації в Україні спільного проекту Європейського Союзу та ПРООН "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду. ...
04 Грудня 14:54,   647
Набір учасників проекту, котрий націлений покращити можливості самозайнятості переселенців, за фінансової підтримки Уряду Німеччини розпочала Міжнародна організація з міграції (МОМ ...
28 Листопада 15:43,   785
Сьогодні у Кременчуці в палаці культури імені І.Ф. Котлова за участі голови Полтавської обласної державної адміністрації Валерія Головка, першого заступника голови Полтавської ОДА  ...
28 Листопада 12:30,   792
Завдання відпрацювати з підприємцями, які зазвичай торгують новорічними ялинками у Кременчуці, питання оформлення необхідних дозвільних документів, поставив перед начальником управ ...
28 Листопада 09:41,   515
У січні-жовтні 2017-го місцеві громади Кременчука й Кременчуцького району отримали 161 мільйон 378 тис. грн. земельного податку.
Все новости раздела →
разместить рекламу
разместить рекламу
разместить рекламу

Використання матеріалів сайту дозволяється за умови обов'язкового вказівки активного, не закритого для індексації пошуковими системами, не скриптового гіперпосилання на сайт Полтава-Інфо - Poltava.Info, для друкованих видань - з формулюванням "за матеріалами сайту Poltava.Info".

Увага! Копіювання інформації із розділів Афіша Полтави, Заклади HoReCa, Здоров'я та краса, Каталог підприємств заборонене у будь-якому вигляді!

Адміністрація сайту Полтава-Інфо не завжди поділяє думку авторів статей і не несе відповідальності за зміст інформації, яка розміщується відвідувачами ресурсу.

© 2004-2024 "Полтава-Інфо" інформаційний сайт
Про нас
|
Розміщення реклами
|
Контакти
|
Зворотній зв'язок