Мої сторінки в соціальних мережах

   

Новини
03.02.2024

Відкритий чемпіонат Полтавщини з муай тай: кращі моменти (ФОТО та ВІДЕО)

У спортивній залі університету «Полтавська політехніка імені Ю. Кондратюка» відбулися змагання з таїландського боксу.

Детальніше>>
27.01.2024

Паралімпійська збірна України з волейболу сидячи відновлює форму на Полтавщині (ФОТО)

Збірна України з волейболу сидячи проводить збір у спорткомплексі “Колос” у Решетилівці.

Детальніше>>
13.01.2024

Полтавський Євромайдан: кадри історії (ФОТО)

10 років тому спочатку невеликі зібрання перетворилися на великі мітинги проти авторитарної влади. 

Детальніше>>
Всі новини

Посмішки, падіння та щастя: яскраві емоції 4-го Полтавського напівмарафону (ФОТОРЕПОРТАЖ)

На головній дистанції не було рівних Павлу Олійнику з Чернігова.

 

 

Як і минулого року, центром масштабних забігів стала Театральна площа, де зібралися поціновувачі спорту не тільки Полтави та інших областей, а й  інших країн світу, включаючи США та Китай.

 

«Іноземних учасників у нас не так вже й багато. Є кілька людей зі Штатів, які постійно у нас стартують. Один хлопець з Нью-Йорку, учасники з Китаю та Італії, тому наші змагання можна називати міжнародними. У порівнянні з минулим роком забіги стали однозначно масовішими», - розповіла представник змагань Тамара Соловей.

 

Дистанції «Полтава Нова Пошта напівмарафон» у 2018 році залишилися незмінними. Це традиційний 21 кілометр, а також естафетна 3 x 5+1 x 6,1 км, 10 км, 3 км («кольоровий»), а також дитячі 3 та 1 км.

 

Переможцем головної дистанції з результатом 01:09:00,95 став Павло Олійник з Чернігова , який окрім медалі отримав також призові у розмірі 5000 грн. Другим до фінішу прибіг тріумфатор полтавського напівмарафону 2016 року Юрій Грицак з Одеси (01:09:04,28), а переможець минулорічного забігу Ігор Русс став третім (01:10:57,16).

 

 

«Траса хороша, одна з найкращих з тих, на яких мені доводилося бігати. Лише було дещо жарко, якби на градусів 5-7 нижче – добре було б. Суперники були сильними, але все одно мені вдалося перемогти. Для мене це не перший напівмарафон, у Чернігові два роки поспіль біжав», - розповів спортсмен журналісту «Новин Полтавщини» після фінішу.

 

Серед жінок на 21 кілометрі не було рівних Тетяні Вілісовій з Новомосковська.

 

Слід зазначити, що згідно з положенням змагань при подоланні напівмарафонської дистанції 21,0975 км за час менше, ніж 1:10 (чоловіки) та 1:20 (жінки) та потраплянні до трійки призерів, учасники також могли отримати додатково 3000 грн до основного призу.

 

Полтава стала другим містом-етапом національної серії «Гран-Прі Нова Пошта» після Сум, де напівмарафон відбувся 19 серпня. 23 вересня вони продовжаться у Чернігові, а перед цим Житомир прийматиме у себе «космічний» напівмарафон. Він не входить до серії Гран-Прі.

 

Вперше подібні змагання у Полтаві пройшли 6 вересня 2015 року. Тоді у забігах загалом взяли участь понад 700 учасників з 43 населених пунктів України. Першим фінішну лінію головної дистанції напівмарафону переступив дніпрянин Артем Казбан, а минулого року переможцем став Ігор Русс.

 

 

Олег ДУБИНА,

спеціально для «Новин Полтавщини»

Надіслати запитання
Ваше ім'я

Invalid Input
Email

Invalid Input
Ваше повідомлення

Invalid Input
Останнє з блогу
30.12.2023

2023: життя Полтави у фото

Рік вийшов складнішим, ніж очікувалось, але іншого ніхто й не обіцяв.

Детальніше>>
02.09.2022

Віктор Крайник: вболівальник «Ворскли» зі світлою душею

Полтавщина втратила людину, яка неймовірно любила спорт та ще сильніше «Ворсклу».

Детальніше>>
Читати блог