Мої сторінки в соціальних мережах

   

Новини
03.02.2024

Відкритий чемпіонат Полтавщини з муай тай: кращі моменти (ФОТО та ВІДЕО)

У спортивній залі університету «Полтавська політехніка імені Ю. Кондратюка» відбулися змагання з таїландського боксу.

Детальніше>>
27.01.2024

Паралімпійська збірна України з волейболу сидячи відновлює форму на Полтавщині (ФОТО)

Збірна України з волейболу сидячи проводить збір у спорткомплексі “Колос” у Решетилівці.

Детальніше>>
13.01.2024

Полтавський Євромайдан: кадри історії (ФОТО)

10 років тому спочатку невеликі зібрання перетворилися на великі мітинги проти авторитарної влади. 

Детальніше>>
Всі новини

Найтитулованіший футзальний клуб Полтавщини припиняє існування

Керівництво «ПЗМС» вирішило розпустити команду.

 

 

Більше про це виданню «Футзал України» розповів головний тренер клубу Микола Кудацький.

 

 

«Розформовується або ж знімається зі змагань – можна казати хоч так, хоч по-іншому. Як це не називай, а команда більше існувати не буде. Немає однієї глобальної причини. Можна назвати десяток, а то й більше міні-причин, що підвели до такого рішення. Є багато різних нюансів і моментів. Коли ми зібрали їх до купи, то вийшло більше мінусів, ніж плюсів.

Однією з причин закриття став коронавірус. В березні почався карантин, а дівчат треба було якось утримувати, допомагати їм. 

Я прекрасно розумію, бо це не велика таємниця, що восени буде друга хвиля COVID-19, і знову під кінець жовтня виникнуть питання про дату початку чемпіонату. Все зжужмлено. Як в таких умовах готуватися? Це одна з причин, які призвели до цього рішення».

 

За словами функціонера, ще однієї з причини такого рішення є рівень національного чемпіонату.


«Грати першість, де 4 команди… Ну що це за чемпіонат? Це теж одна з маленьких причин закриття. Якби було команд 8-10 з роз’їздами… А то виходить, що ти з однією командою за сезон граєш 6 разів. Це не зовсім те, що хотілося б. Ми прекрасно розуміємо, що в цьому не винна ні Асоціація, ні хтось інший. Є в когось бажання – він утримує команду, а нема бажання – нема й команд», - зазначив Кудацький.

 

 

ПЗМС — жіночий футзальний клуб із Полтави. Заснований у 1990-х роках як «Ніка» (пізніше «Ніка-Педуніверситет», «Ніка-ПНПУ»). 10-разовий чемпіон України, багаторазовий володар Кубка України. Теперішня назва — на честь спонсора (Полтавський завод медичного скла).

 

Жіночий футбол у Полтаві пов'язують з іменем Сергія Ягодкіна. 1987 року під його керівництвом полтавська команда «Юність» із хокею на траві провела товариський матч із футболу проти «Спартака» (Київ). Гра завершилася внічию — 1:1.

 

Наступного року «Юність» вже змагалася у двох видах спорту — стала чемпіоном УРСР з хокею на траві, а от футбольна команда у відбіркових іграх першого чемпіонату СРСР виступила невдало. Після першого кола Ягодкін переїхав до Чернівців, за ним поїхала частина гравців. Із тамтешньою командою «Буковинка» він переміг у другій лізі СРСР 1989 року. Наступного року чернівчанки посіли 3-тє місце в першій лізі. У першому чемпіонаті незалежної України з футболу «Буковинка» фінішувала 4-ою серед 14 команд. 1992 року футзальна команда «Легмаш» (Чернівці) виступала у відкритому чемпіонаті Білорусі, а наступні два роки — в чемпіонаті Росії.

 

 

 Сергій Ягодкін повернувся до рідної Полтави 1995 року, коли в Україні вирішили провести перший чемпіонат країни з футзалу серед жінок. Тріумфувала «Ніка» (Полтава) під керівництвом Ягодкіна.

 

 

Влітку 2015 помер багаторічний керівник команди. У вересні того самого року спонсором колективу став Полтавський завод медичного скла, а клуб змінив назву на ПЗМС. Головним тренером призначили Миколи Кудацького - професійного тренера (закінчив Харківський державний інститут фізичної культури) та начальника служби матеріально-технічного забезпечення заводу.

 

Читайте також:

 

Полтавський тренер легенд футзалу розповів про майбутнє 10-кратних чемпіонок (2015 рік)

 

Олег ДУБИНА,

doa.in.ua

Надіслати запитання
Ваше ім'я

Invalid Input
Email

Invalid Input
Ваше повідомлення

Invalid Input
Останнє з блогу
30.12.2023

2023: життя Полтави у фото

Рік вийшов складнішим, ніж очікувалось, але іншого ніхто й не обіцяв.

Детальніше>>
02.09.2022

Віктор Крайник: вболівальник «Ворскли» зі світлою душею

Полтавщина втратила людину, яка неймовірно любила спорт та ще сильніше «Ворсклу».

Детальніше>>
Читати блог