Вхід | Реєстрація

Кобелячани проголосували за Кулика, а депутатом став Лелюк

Кобелячани проголосували за Кулика, а депутатом став Лелюк

Виборчі симпатії жителів Кобеляцького району залишаються незмінними. Люди, як і кілька років тому, голосують за «Батьківщину» та кандидатів від опозиції.

Згідно із даними, отриманими із виборчих штабів, у Кобеляцькому районі по партійних списках впевнено перемогла «Об’єднана опозиція «Батьківщина». За цю політичну силу віддали свої голоси 34,9% громадян, які прийшли на вибори. На другому місці — Партія регіонів — 21,6 відсотка, на третьому — «УДАР» Віталія Кличка — 16,6. Комуністи набрали 12 відсотків, «Свобода» — 5. Потрібно відзначити, що «Батьківщина» мала величезну перевагу у місті Кобеляки та в інших великих населених пунктах — Біликах, Бутенках,  Світлогірському. Дещо несподівано «Об’єднана опозиція» та «УДАР» випередили регіоналів у Радянському. Натомість за Партію регіонів голосували у маленьких селах.

Серед кандидатів-мажоритарників у Кобеляцькому районі також більшою популярністю користувались опозиціонери. Так самовисуванцю Олександру Кулику віддали свої голоси 33,5 відсотка виборців, представнику «Батьківщини» Андрію Реці — 23,2. Кандидат від влади Олексій Лелюк набрав по району 27,5 відсотка. За нього в основному теж голосували в  селах.

А ось в райцентрі Кобеляки позиції Партії регіонів і Олексія Лелюка виявились найслабшими. У самих Кобеляках за «Батьківщину» проголосували 1973 виборці, за «УДАР» — 948, за радикальну «Свободу» — 491. Натомість провладній Партії регіонів симпатизують лише 772 чоловіки.

Серед мажоритарників у райцентрі тріумфував Олександр Кулик. Йому віддала перевагу ледве не половина із тих громадян, котрі прийшли на виборчі дільниці — 2262 із 5103-х. Другим фінішував Андрій Река із 1323 голосами, третім Олексій Лелюк. За нього проголосували 975 виборців.

Але, як відомо, Кобеляцький район лише один із шести, що входять до Карлівського виборчого округу. І тому в загальному підсумку перемогу на виборах святкував кандидат від Партії регіонів Олексій Лелюк. Набравши за підсумками голосування по округу 35,67% голосів виборців, Олексій Володимирович вчетверте став народним депутатом України. Всього за нього проголосувало 29425 чоловік. Андрія Реку підтримали на окрузі 25605 чоловік або 31,06%. Олександра Кулика 15912 або 19,3%.

По партійних списках в окрузі, як і в Кобеляцькому районі, впевнено перемогла «Об’єднана опозиція «Батьківщина».


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
31 жовтня 2012, 12:33 | Кобеляки | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації