Вхід | Реєстрація

Студія «Дивосвіт» розкриває у малятах митців

Студія «Дивосвіт» розкриває у малятах митців

Для вихованців творчої студії, що діє при дитячому садочку «Лелеченька», створені якнайкращі умови для творчого розвитку. Діти малюють, роблять аплікації, вчаться усе робити власними руками.

За словами художнього керівника Наталії Лозицької, робота студії «Дивосвіт» та майстер-класи, які проводять відомі новосанжарські художники, формують у дітей потребу і вміння бачити прекрасне, розкривають красу природи, розвивають творче мислення, увагу. Також на заняттях діти знайомляться із зразками українського фольклору та декоративно-ужиткового мистецтва.

— Ми підбираємо посильні і водночас цікаві для малечі техніки роботи. Наприклад, малюємо пальчиками, зубними щітками, видуваємо на папір кольорові мильні бульбашки, — говорить художній керівник.

Минулого тижня ми побували на одному із занять середньої групи у студії «Дивосвіт» і мали можливість на власні очі спостерігати за творчим процесом.

На великому круглому столі, що стоїть посеред студії, уже підготовлені робочі місця, згодом приходять і вихованці. Усі вони дуже зосереджені, одягнені у фартушки і нарукавники. Напевно, переступивши поріг цієї затишної кімнати, кожен з них почувається справжнім художником.

Перед тим, як приступити до роботи, Наталія Лозицька допомагає дітям налаштуватися на творчий лад.

— Весна прийшла не сама, а привела за собою трьох своїх синочків, чи знаєте ви хто вони? — запитує у діток.

Потім перелічує характерні риси кожного із весняних місяців, а діти хором говорять його назву. Мову про весну завели недаремно, адже мета цього заняття — виконати аплікацію «Пролісок». Під час прогулянок діти спостерігають за тим, як з приходом весни пробуджується природа, а потім викладають свої враження на папері. А зараз малеча озброюється пензликами, фарбами та паперовими заготовками. Кожен зосереджено схиляється над своїм аркушем паперу. Минає півгодини, і ось, ретельно склеєні маленькими митцями, звичайні клаптики паперу перетворюються на справжнісінькі проліски. Наталія Лозицька просить дітей не забирати аплікації додому, а залишити у дитсадку на виставку.

За час існування студії естетичного виховання роботи, виконані вихованцями «Лелеченьки», подавали на всеукраїнські конкурси. За деякі з них дитсадочок отримав відзнаки. Зараз вихованці готуються до виставки, присвяченої 90-ій річниці утворення району.


Автор: Оксана ЛЕВЧЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації