Вхід | Реєстрація

Сплата податків — соціальна необхідність

Пріоритетами сучасної податкової політики нашої держави є створення прозорих та відкритих стосунків між податківцями та платниками податків.

Кобеляцьким відділенням Кременчуцької ОДПІ за рахунок ужитих заходів у 2012 році до зведеного бюджету зібрано податків та платежів на загальну суму 63146,9 тис. грн. Досягнуто позитивної динаміки надходжень до бюджетів усіх рівнів, порівняно з 2011 роком. До Державного бюджету зібрано 9703,8 тис. грн., до місцевого бюджету — 53443,1 тис. грн. Додатково до місцевого бюджету по Кобеляцькому району надійшло 7023,6 тис.грн. податків і зборів, у тому числі бюджет міста Кобеляки додатково отримав 931,0 тис.грн. Зазначені кошти були використані на потреби місцевих громад: фінансування освіти, охорони здоров’я, культури.

За підсумками 2012 року досягнуто виконання в повному обсязі доведених відповідними наказами ДПС у Полтавській області прогнозних показників розрахункової бази надходжень до загального фонду державного та місцевого бюджетів відповідно на 114,8 та 124,5 %. Найбільшу питому вагу в загальній сумі надходжень загального фонду місцевого бюджету займає податок на доходи фізичних осіб — 80,0 %. Виконання вказаного податку в 2012 році становить 42 756,6 тис. грн. або 123,7 % річного плану.

Другим за обсягом надходжень джерелом доходів загального фонду міського бюджету є плата за землю, яка в структурі доходів загального фонду складає 16,7 %. Надходження по платі за землю в 2012 році становить 8913,3 тис. грн. або 121,4 % річного плану.

Пріоритетним напрямком роботи Кобеляцького відділення Кременчуцької ОДПІ в 2012 році було і є створення принципово нової системи адміністрування податків. Йдеться про перетворення податкового відомства на високоякісну сервісну службу, у центрі уваги якої є платник податків. У створеному минулого року сервісному центрі з обслуговування платників податків відвідувачам надається весь комплекс податкових послуг. Завдяки йому стало набагато простіше отримати консультації, необхідні довідки та дозвільні документи, подати податкову звітність, дізнатись про нововведення в податковому законодавстві.

Головною метою органів державної податкової служби залишається налагодження партнерських відносин із платниками податків, спрощення процедури сплати податків і зборів, підвищення рівня добровільності декларування доходів.

З 1 січня по 30 квітня, як і в минулі роки, триває кампанія декларування доходів громадян, отриманих протягом 2012 року, без сплати податку на доходи фізичних осіб.

Подання декларації — це можливість добровільної сплати податків, від рівня якої залежить наповнення місцевих бюджетів, соціально-економічний розвиток регіону та добробут громадян.

Декларації подаються до податкового органу за адресою: м. Кобеляки, вул. Касьяна, 2.

Для отримання додаткової інформації та роз’яснень пропонуємо звертатися до центру обслуговування платників податків та сектору оподаткування фізичних осіб за телефоном 3-14-97.


Автор: Олег Савченко, заступник начальника Кременчуцької ОДПІ, начальник Кобеляцького відділення


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
27 березня 2013, 10:02 | Кобеляки | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації