Вхід | Реєстрація

Інноваційні методики профілактичної роботи щодо зменшення ризиків ВІЛ-інфікування серед засуджених

Інноваційні методики профілактичної роботи щодо зменшення ризиків ВІЛ-інфікування серед засуджених

Інноваційні методики профілактичної роботи щодо зменшення ризиків ВІЛ-інфікування серед засуджених у роботі підрозділів кримінально-виконавчої інспекції Полтавщини.

Черговою ініціативою сектору кримінально-виконавчої інспекції управління Державної пенітенціарної служби України в Полтавській області та БА «Світло надії» є організація роботи із засудженими, які відбувають покарання за статями пов’язаними з наркотиками та перебувають на обліку в підрозділах КВІ.
17 квітня в прес-центрі міського будинку культури, за фінансової підтримки «Міжнародного Альянсу з ВІЛ/СНІДу в Україні», був проведений тренінг для працівників кримінально-виконавчої інспекції м. Полтави. Метою даного заходу було підвищення ефективності у роботі із засудженими щодо зменшення ризиків ВІЛ-інфікування, поліпшення епідемічної ситуації в регіоні.

Не дивлячись на те, що за останніми офіційними даними епіднагляду показники захворюваності на ВІЛ/СНІД дещо знизились, епідемічна ситуація в Україні залишається напруженою. Розповсюдження інфекції є реальною загрозою соціально-економічному розвитку нашої країни.

Зважаючи на ці обставини, першочерговими заходами для подолання епідемічної ситуації в місті, є необхідність  запровадження сучасних превентивних технологій  в  роботу кримінально-виконавчої інспекції.

Розуміючи важливість роботи з підобліковими кримінально-виконавчої інспекції, працівники Благодійної Асоціації  «Світло надії» вирішили провести спеціальний тренінг, залучивши до цього експерта «Міжнародного Альянсу з ВІЛ/СНІДу в Україні». Використовуючи сучасні найефективніші методи роботи та власний досвід, тренери БА «Світло надії» разом з залученим експертом та інспекторами кримінально-виконавчої інспекції мали нагоду детально розглянути та обговорити інноваційні методики профілактичної роботи щодо зменшення ризиків ВІЛ-інфікування серед засуджених у роботі підрозділів кримінально-виконавчої інспекції, поділитися досвідом кращих практик.

Підводячи підсумки, Роман Дрозд – керівник пенітенціарного відділу БА «Світло надії» зазначив, що в подальшій роботі спільно з інспекторами КВІ, використовуватимуть індивідуальний підхід по роботі з під обліковими, який буде спрямований в першу чергу на зміну їх мислення та поведінки. Маємо надію на те, що кожен з учасників заходу, крім застосування сучасних інноваційних підходів в своїй роботі, зможе проявити не байдужість і усвідомити важливість саме своїх дій в цьому напрямку роботи.


Автор: Роман Дрозд, керівник пенітенціарного відділу БА «Світло надії»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
29 квітня 2013, 11:03 | Полтавщина | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації