Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

28.03.2013

Гребінківщина достойно протистояла негоді


Як показав час, багато відповідальних служб виявилися не готовими зустріти і побороти негоду


Прощальний привіт зими

Минулих вихідних практично по всій території нашої держави населені пункти були в полоні складних погодних умов. Зненацька повернулися заметілі, хуртовини, морози.

Як показав час, багато відповідальних служб виявилися не готовими зустріти і побороти негоду. По-різному в регіонах вдавалося протистояти прикрощам негоди.

Гребінківщина теж потерпала від сюрпризів погоди. Спершу снігом замело чи не усі автошляхи, згодом виникли проблеми із постачанням електроенергії. Але як розповів нам секретар комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Гребінківського району О.Ф. Охріменко, відповідні служби району швидко зреагували на ситуацію, що склалася.

Інша справа, що маємо обмежені можливості боротися із стихією, техніка застаріла, часто немає її чим ремонтувати, фінансування обмежене. Але не зважаючи на усі ці труднощі, Гребінківщина, у порівнянні з іншими регіонами, достойно протистояла негоді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Гребінківщині пройшла снігова буря (ФОТО)

Погода у Гребінці почала псуватися ще в п'ятницю, 22 березня На ранок суботи, коли сніжні замети вкривали чи не всі дороги, працівники Гребінківського ДРП філії «Оржицький райавтодор - вже працювали на розчищенні доріг обласного та державного значення і звільняли від снігового полону дороги між селами та районним центром.

І ці роботи тривали майже дві доби, аж поки стихія не вщухла. До розчищення доріг приєдналися і сільгосптоваровиробники, фермерські господарства, СТОВи. У відповідь на звернення райдержадміністрації та голів сільських рад господарства власним транспортом розчищали дороги безпосередньо в селах.

Приміром, у Рудці працювала техніка СФГ "Каміпа", у Овсюках - СТОВ "Україна". Три одиниці техніки СТОВ "Прогрес" розчищали шляхи у МайорщинІ та Сліпорід-Іванівці. В інших селах теж місцеві фермери та господарства не відмовлялися надати допомогу у боротьбі зі стихією.

По місту боротьбу зі сніжними заметами проводили працівники комбінату комунальних підприємств. На дорогах працювало три одиниці снігоприбиральної техніки. Чищення доріг продовжувалося і на початку робочого тижня.

Через негоду виникли проблеми із    забезпеченням електроенергією. Кілька населених пунктів Гребінківщини були знеструмлені. Ці неполадки вдалося ліквідувати швидко і без затримок. Але найбільше шкоди стихія принесла жителям Кулажинець. Більше доби вони лишалися без електрики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Гребінківщину прилетіли лебеді (ФОТО)

Три аварійні бригади Гребінківської дільниці ПАТ "Полтаваобленерго" лагодили лінію електропередач, яка була ушкоджена внаслідок складних погодних умов - обледеніння та поривчастого вітру. Складну аварійну ситуацію було ліквідовано. Світло у оселях жителів Кулажинець було відновлено.

Негода додала турбот і негараздів, але, об'єднавши зусилля, можна побороти усі її наслідки. Зима - 2013 посилав нам свій останній суворий привіт. Віриться, що її прояви не затримаються надовго, і врешті - решт запанує весна!

Гребінчин край



Схожі матеріали:
👁 1454
Категорія: Новини Гребінки
Теги: негода, зима, Гребінка, заметіль, сніг, Кулажинці. Каміла, Овсюки, Рудка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині водій мотоцикла здійснив наїзд на 74-річну ... На Полтавщині водій мотоцикла здійснив наїзд на 74-річну ...
На Полтавщині вилучили понад 400 метрів браконьєрських сі... На Полтавщині вилучили понад 400 метрів браконьєрських сі...
У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав... У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав...
У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з... У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з...
На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра... На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра...
На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр... На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ