Слідчих, які вели справу щодо ДТП з Артемом Левченком, усунули від розслідування

Слідчих, які вели справу щодо ДТП з Артемом Левченком, усунули від розслідування
10 січня 2019, 18:35   0
Місце, де сталася ДТП

Сьогодні, 10 січня, в главку поліції відбулася підсумкова прес-конференція Андрія Замахіна, на якій очільник полтавських правоохоронців відзвітувався за стан протидії злочинності за 2018 рік.

Крім інших питань журналістів цікавили подробиці та хід розслідування найрезонансніших злочинів, які трапилися в останній час.

Зокрема, Замахіна запитали, чому підозра Наталії Саєнко, фігурантці ДТП, в якому отримав смертельні травми підліток Артем Левченко, була оголошена лише після його смерті та акцій протесту.

– На сьогоднішній час фігурантці ДТП оголошено про підозру. Ми звернулися до суду щодо обрання міри запобіжного заходу. Запобіжний захід обраний. Ми чекаємо на ті результати експертизи, які ще нам не надійшли. Коли все отримаємо, справу передамо до суду і він вже прийме рішення. Що стосується слідчого в цьому кримінальному провадженні, на сьогоднішній час він відсторонений від розслідування цієї справи. Нині створена група слідчих, яка і буде розслідувати це провадження. Чому раніше не оголошувалася підозра – не вистачало всіх експертиз, які необхідні. На основі тих експертиз, які є, й було прийняте рішення про оголошення підозри.

За словами Замахіна, досі слідчі не отримали результати ряду експертиз: судово-медичної, комп’ютерно-технічної відеореєстратора та флешки фігурнта.

Крім того, додав Владислав Грімов, начальник слідчого управління ГУ НП Полтавщини, стосовно неякісного розслідування даного кримінального провадження, розпочато службове розслідування. На період нього Віталія Скрильника, слідчого у цій справі, усунено від виконання службових обов’язків. Також усунено керівника слідчого підрозділу – Едуарда Єфіменка.

Скрильника усунули від справи сьогодні вранці. Ще вчора він виступав у суді під час обрання Наталії Саєнко міри запобіжного заходу.

– Важкість розслідування даного кримінального провадження викликана тим, що свідків, які б безпосередньо могли засвідчити як саме сталася ДТП, немає. Відомо, що дорожньо-транспортну пригоду могла бачити жінка чи дівчина, але до поліції вона не звернулася. Я прошу її звернутися до поліції та повідомити наявну їй інформацію, – зазначив Грімов.

Службова перевірка триватиме орієнтовно 30 днів. Щодо її причин, Грімов називає невиконання першочергових дій у визначені термін:

– Є в нас таке поняття, як «розумні строки». Тобто дії слідчі дії, які повинні були бути виконані в найкоротший термін щодо зібрання інформації, щодо призначення попередніх експертиз. В зв’язку з тим, що ці терміни були затягнуті, прийнято рішення про перевірку. Буде перевірено і встановлено, чи це через їхні професійні якості, чи для цього були об’єктивні причини.

Читайте також: Полтавці попрощалися з Артемом Левченком, якого збило авто в центрі міста. ФОТО

Автор: Марина Левчук

Кримінал 10 січня 2019, 18:35

Щоб писати коментарі

Авторизуйтесь
Вибір редакції