Суд у справі Наталії Саєнко: нова група прокурорів та сума компенсації тітці

Суд у справі Наталії Саєнко: нова група прокурорів та сума компенсації тітці
18 вересня 2020, 14:30   0

В Октябрському суді Полтави сьогодні, 18 вересня, відбулось засідання у справі Наталії Саєнко, яку звинувачують у ДТП, після якого помер підліток.

Початок планували на 9.30, але затримали на 30 хвилин.

Нагадаємо, 6 листопада 2018 на пішохідному переході у центрі Полтави Наталія Саєнко за кермом позашляховика збила неповнолітнього велосипедиста Артема Левченка. Хлопець два місяці перебував у комі, помер на Різдво минулоріч у реанімації, не отямившись після ДТП.

Нині у суд прибули Наталія Саєнко, її адвокати,Наталія Левченко, мама померлого Артема, Ірина Сердюк, тітка. Також адовкат родини Левченків Дмитро Семеха. Цього дня був знову новий державний обвинувач – Володимир Стовбун. До речі, на минулому засіданні відбулась чергова заміна прокурора: новий, Ростислав Яроцький, ще не володів інформацією по справі, а попереднього, Валентина Болгара, звільнили.


Спочатку суддя Анатолій Савченко всім зачитав висновок судово-психологічної експертизи Ірини Сердюк та назвав суму моральної шкоди, якої ДТП завдала тітці Артема.

Далі почули від захисту Наталії Саєнко, що адвокати бажали б допитати в суді експерта з інституту імені М. Бокаріуса, чому саме такий коефіцієнт усім трьом він обрав та за яким принципом це робив.

Октябрський райсуд Полтави майже рік тому призначив судово-психологічну експертизу потерпілим у справі аварії. Їх п’ять осіб, це батьки Артема, дві бабусі та тітка Ірина Сердюк. Під час такої експертизи фахівці визначають, якої моральної шкоди завдано особистості.

Нагадаємо, на попередньому засіданні слухали висновки психологічної експертизи Наталії Левченко. Мама загиблого школяра може отримати понад 2 мільйони компенсації. До слова, батько та інша бабуся від експертизи відмовились: морально не змогли знову витримати пекло.

Отже, нині сторона обвинуваченої просила почути експерта та його обґрунтування. А новий прокурор Володимир Стовбун оголосив, що у справі призначена група прокурорів із трьох осіб. Оскільки вони мають велике наванатаження, то їм треба днів 7-10 для ознайомлення зі справою.

Наступне засідання призначили на 1 жовтня, 15.00, зважаючи на те, щоб усі могли прибути.

Тож на 1 жовтня планують допит експерта. 

Нагадаємо, справа перебуває в суді з листопада 2019 року.

До теми:

Суд у справі Наталії Саєнко не відбувся: всі прийшли, прокурора не було. ВІДЕО.   

Суд у справі Саєнко: полтавці прийшли вимагати справедливості. ФОТО. 

18 вересня 2020

Автор: Ніна Король

Кримінал 18 вересня 2020, 14:30

Щоб писати коментарі

Авторизуйтесь
Вибір редакції