Студенти з Туркменістану вдячні, що в Полтаві їх не залишають у біді

Студенти з Туркменістану вдячні, що в Полтаві їх не залишають у біді
01 серпня 2020, 18:00   0

До нашої редакції звернулись іноземні студенти, аби розповісти про нелегку ситуацію та висловити вдячність тим, хто допоміг і продовжує підтримувати.

Студенти із Туркменістану сьогодні отримують в Україні вищу освіту. Полтава – одне з українських міст, яке привабило чимало іноземних студентів. Багато туркменських студентів навчається на факультеті іноземних мов Державного закладу «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка», який був переміщений до Полтави у 2015 році через складну ситуацію в Україні й окупацію Луганська. 

«Студентам-іноземцям непросто адаптуватися в чужій країні, звикнути до традицій іншої культури. Але викладачі факультету іноземних мов завжди прагнуть допомогти, роблять усе можливе, щоб ми не відчували себе чужими в Україні. У всіх життєвих ситуаціях вони простягають нам руку допомоги. Ми хочемо від щирого серця подякувати нашим викладачам, декану факультету іноземних мов за доброту, розуміння, сердечність і турботу.

Кілька місяців тому студентка з Туркменістану Палташова Акджемал дуже тяжко захворіла, у результаті вона перестала самостійно рухатися й обслуговувати себе. Складно навіть уявити, як непросто в такій ситуації дівчині, що знаходиться в чужій країні, далеко від рідних. Але Акджемал Палташова не залишилася одна: по-материнськи поставилася до хворої студентки доцентка кафедри світової літератури та російського мовознавства Світлана Анатоліївна Шпетна. Вона зробила дуже багато для організації студентці кваліфікованої медичної допомоги в Полтавській обласній лікарні, щодня чергує біля її ліжка, доглядає й створює всі умови для швидкого одужання. Ми так вдячні Світлані Анатоліївні та її чоловікові за добре серце і турботу!

Хвороба, яка спіткала нашу співвітчизницю Акджемал Палташову, дійсно дуже важка й вимагає ще довгої реабілітації і багато  коштів на лікування. Але ми знаємо, що вона переможе хворобу і знову буде з нами на заняттях, завдяки підтримці студентів і викладачів факультету іноземних мов. Від імені всіх студентів з Туркменістану хочу подякувати за допомогу лікарям Полтавської обласної лікарні, викладачам і керівництву ДЗ «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка». Ваша чуйність і небайдужість допомагає нам відчувати себе комфортно й затишно».

Студентка факультету іноземних мов ДЗ «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка» Султанова Манзура.

День національної кухні на факультеті іноземних мов

До теми:

16-річний полтавець потрапив в ДТП: потрібні кошти на лікування.

1 серпня 2020

Автор: Ніна Король

Допомога 01 серпня 2020, 18:00

Щоб писати коментарі

Авторизуйтесь
Вибір редакції