Полтавський ансамбль привіз перше місце з танцювального конкурсу у Польщі. ФОТО

Полтавський ансамбль привіз перше місце з танцювального конкурсу у Польщі. ФОТО
27 травня 2019, 14:30   0
Фото - facebook.com/groups/Художній колектив ансамбль народного танцю "КАБЛУЧОК"

У середині травня у польському місті Краків проходив VII Міжнародний фестиваль-конкурс дитячої і молодіжної творчості «Вавельські Скарби», на який з’їхалися конкурсанти з багатьох країн Європи.

Серед учасників і зразковий художній колектив ансамбль народного танцю «Каблучок» Полтавського ОЦЕВУМу. Нагадаємо, полтавські танцівники здобули гран-прі на конкурсі у Полтаві і отримали сертифікат-запрошення до Польщі.

Суперниками полтавців в номінації «Народна хореографія» стали танцівники з Білорусі, а також з України. Це представники Києва та Кременчука.

Повернулися полтавці з перемогою – у своїй номінації вони здобули перше місце. Гран-прі ж здобули білоруси, розповідає Анна Рак, очільниця колективу, та ділиться враженнями від закордонних змагань:

– Рішення про поїздку до Польщі ми приймали разом з батьками. Вони нас підтримали і ми поїхали на цей конкурс. Для нашого колективу – це були найнезабутніші дні. Поїздка ще сильніше згуртувала наш колектив. Ми побували на різноманітних екскурсіях, про все це подбали організатори. Нам вдалося відвідати і зоопарк, і парк атракціонів, побачити найвидатніші місця Кракова. Годували нас виключно національними польськими стравами.

На конкурсі представляли полтавський танок «Ярмарок», «Плескач», патріотичний номер «Два кольори» та «Подоляночку», танець центральної України.

– Ми здобули перше місце. Нам вручили дуже красиві подарунки. Також ми отримали сертифікат на участь в конкурсі в Болгарії, проте ми змушені відмовитися від участі, адже це дуже складно для нас, як фізично, так і фінансово.

Розповіла Анна Ігорівна і про те, яким чином їх здивувала польська погода. За словами тренерки, приїхали вони до Кракова в зливу з градом та грозою. Але як тільки заселилися до готелю, вийшло весняне сонце, яке й радувало полтавців протягом всіх чотирьох днів. По закінченню конкурсу, знову почалися дощі.

Анна Рак говорить, що хотіла б знову повести вихованців на цей конкурс до Польщі, але вже з іншою групою дітей, можливо, з молодшою. Цього разу їхала старша група в складі 30 танцівників.

Такі конкурси, це, передовсім, досвід, розповідає керівниця ансамблю. Діти й тренери знайомляться з танцівниками з інших міст та країн, вчаться один в одного, запозичують ідеї. Тому цілком можливо, що скоро в репертуарі полтавців з’явиться білоруський та польський танки.

В найближчих планах ансамблю звітний концерт, а потім канікули до осені. Тоді ж і буде новий набір до колективу. Чекають дівчаток і хлопчиків від 4 років.

Загалом, конкурс у Кракові був дуже масштабним. Протягом чотирьох днів на конкурсній сцені виступило понад три сотні учасників з різних країн.

Читайте також: Сила та грація: у Полтаві відбувся чемпіонат з черліденгу. ФОТО, ВІДЕО

Автор: Марина Левчук

Дозвілля 27 травня 2019, 14:30

Щоб писати коментарі

Авторизуйтесь
Вибір редакції