«Магія полтавської хустини»: в Полтаві відбулися андріївські гуляння. ФОТО

«Магія полтавської хустини»: в Полтаві відбулися андріївські гуляння. ФОТО
14 грудня 2019, 15:10   0

Учора, 13 грудня, на свято Андрія в Полтаві відбулися народні гуляння. Полтавці та гості міста зібралися у парку ім. Бутовського, неподалік фонтану за мільйон доларів, на свято «Магія полтавської хустини». Організатори дійства – Полтавський міський будинок культури. Як видно із назви, головною родзинкою свята стала українська хустка. Тому гостям розповідали про значення та історію хустки, хустку в українській традиції, провели майстер-клас з її зав’язування.

Нагадаємо, флешмоб «Українська хустка» започаткували у Вінниці, в Полтаві ж вирішили його відзначити по-своєму та поєднати з андріївськими гуляннями.

У концертній програмі – виступи полтавських хореографічних колективів та співаків, народних театрів, майстер-клас з нарогодного танцю тощо. Відвідувачі могли зігрітися гарячими напоями у фут-зоні та зробити фото на пам’ять у фото-зоні.

Також у ході свята нагородили переможницю фотоконкурсу «Моя хустина – оберіг», голосування за яку проводилося у фейсбуці на сторінці МБК з 10 по 13 грудня. Переможницею стала юна Валерія кубрак, чиє фото набрало 378 лайків. Дівчинка отримала в якості призу сертифікат на фотосесію від фотографині Тетяни Павельчик.

Валерія Кубрак. Фото – зі сторінки МБК у соцмережі

Читайте також: Прийдіть на концерт – допоможіть врятувати життя полтавки Юлії Проценко

Автор: Ольга Правденко

Дозвілля 14 грудня 2019, 15:10

Щоб писати коментарі

Авторизуйтесь
Вибір редакції