Полтавці взяли участь у ході задля протидії торгівлі людьми. ФОТО

Полтавці взяли участь у ході задля протидії торгівлі людьми. ФОТО
18 жовтня 2018, 19:00   0

Сьогодні Полтава долучилася до всеукраїнської вуличної акціїWalk For Freedom/«Хода за свободу», приуроченої до Європейського дня боротьби з торгівлею людьми.

Мовчазна мирна хода відбувається вже вп’яте в усьому світі. Минулого року до ініціативи долучилося 400 міст у 50 країнах. Цьогоріч в Україні участь беруть усі обласні центри.

У Полтаві захід відбувся за підтримки Управління у справах сімְ’ї, молоді та спорту Полтавської ОДА, «Обласного молодіжного центру» обласної ради. Також до акції долучилися громадські організації «UP:unique people», «Світло надії» та «Сім доріг» та студенти місцевих вишів.



На заході закликали не бути байдужими до мільйонів людей, які нині перебувають у рабстві. У XXI столітті люди досі слугують живим товаром. Учасники акції прийшли сказати «Ні» цим печерним законам.

– Це глобальна всесвітня проблема. Згідно зі статистичними даними, кошти, отримані від торгівлі людьми, становлять близько 30 мільярдів доларів. Торгівля людьми посідає друге місце після наркоторгівлі. На третьому – продаж зброї, – розповідає Олександр Буцький, начальник Управління у справах сімְ’ї, молоді та спорту Полтавської ОДА.



Мета ходи – долучити й просвітити якомога більше полтавців щодо протидії й запобігання торгівлі людьми, розповісти, що робити тим, хто опинився в скрутній ситуації.

Зараз у Полтаві 9 осіб мають статус жертв торгівлі людьми. Постраждалим надають фінансову підтримку та низку соціальних послуг.

Більшість чує про факти торгівлі людьми з телебачення та соцмереж, але не усвідомлює масштабів цієї проблеми, каже Анатолій Верещака, старший оперуповноважений відділу боротьби зі злочинами, пов’язаних з торгівлею людьми ГУ Нацполіції в Полтавській області. І підкреслює – такою жертвою може стати кожен з нас.

На Театральній площі ініціатори заходу зачитали Декларацію свободи, якою закликають боротися з цією проблемою разом:

«…Це наша хода за Свободу,

Хода за справедливість та гідність людини.

Хода заради надії та відновлення ще однієї людини…»

Вдягнуті в темний одяг, щоб привернути увагу мешканців міста, учасники акції пройшли колоною вулицею Соборності, від площі перед театром Гоголя до Свято-Успенського кафедрального собору.

Дорогою перехожим роздавали листівки з інформацією про форми торгівлі людьми та номерами «гарячих ліній», куди можна звернутися з питань протидії цій проблемі.


Автор: Наталка Сіробаб

Суспільство 18 жовтня 2018, 19:00

Щоб писати коментарі

Авторизуйтесь
Вибір редакції