Полтавщина стала третьою областю по кількості туристів

Полтавщина стала третьою областю по кількості туристів
21 лютого 2019, 14:05   0

2018 рік став надзвичайно успішним для Полтавської області в сфері туризму. Про це повідомила Валентина Вождаєнко, начальник департаменту культури Полтавської ОДА:

– Учора прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі подала дуже цікаві дані. По внутрішньому туризму і по в’їзду по Україні, за даними мобільних операторів, Полтавщина посіла третє місце. Першість здобули Київщина та Львівщина. Тому 2018 рік насправді знаковий для регіону, але нам потрібно ще багато працювати з інфраструктурою, а не тільки з культурною спадщиною.

За інформацією Міністерства економічного розвитку і торгівлі а підсумками 2018 року надходження туристичного збору зросли на 29,2% і склали 90,7 млн грн. Сукупні надходження туристичного збору та податкових платежів з туристичної галузі зросли на 20,7% - до 4,2 млрд грн. Це свідчить про зростання обсягів внутрішніх туристичних потоків та ефективність впровадження реформи децентралізації, а саме: підвищення фіскальної дисципліни на місцях.

При цьому в 2018 році відбулись якісні зрушення в структурі іноземного туристичного потоку до України. Держприкордонслужба зафіксувала зростання кількості туристів з неприкордонних країн, зокрема Європи: Іспанії - на 68%, Великобританії - 47,3%, Литви - 23,4%, Італії - 15,4%, Німеччини - 13,3 %, Франції - 9,2%, а також Індії - на 57,4 %, Китаю - на 38,8%, Японії - на 38,3%, Ізраїлю - на 21,7% та США - на 19%. Прикордонний рух навпаки скоротився.

Такі зміни в структурі туристичного потоку стали результатом активізації просування України на міжнародному туристичному ринку, двостороннього співробітництва, візової лібералізації, збільшення пропозицій прямого та бюджетного авіасполучення.

За даними українських мобільних операторів за 2018 рік зафіксовано 162,2 млн переміщень Україною абонентів мобільного зв’язку, з них 139,8 млн - українських і 22,3 млн - іноземних. До найбільш популярних для відвідування іноземцями областей входить Закарпатська, Одеська та Харківська (набуває ролі центру ділового туризму) області.

Українці найбільше відвідують Київську, Львівську, а також Полтавську, Черкаську та Дніпропетровську області.

До теми: У Полтаві презентують промисловий туризм

Автор: Марина Левчук

Суспільство 21 лютого 2019, 14:05

Щоб писати коментарі

Авторизуйтесь
Вибір редакції