Родини загиблих чи померлих учасників АТО отримають грошову допомогу

Родини загиблих чи померлих учасників АТО отримають грошову допомогу
10 жовтня 2019, 08:00   0

До Дня захисника України родини Полтавщини, які втратили бійців, котрі боронили Україну в зоні ООС (АТО), матимуть грошову підтримку.

Здійснюється це у рамках «Обласної Комплексної програми соціального захисту і соціального забезпечення населення області на 2013-2020 роки» запроваджено виплату одноразової допомоги членам сімей загиблих (померлих) осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, а також брали участь в антитерористичній операції, операції об’єднаних сил. На 2019 рік розмір допомоги – 2500 гривень.

На початку жовтня в Полтавській області її отримають 374 особи, яким встановлено відповідний статус, ідеться у повідомленні Департаменту соціального захисту населення Полтавської ОДА. 

Соціальною підтримкою через обласну програму охоплені й діти загиблих (померлих) учасників антитерористичної операції, операції об’єднаних сил. Вже більше двох років щомісячно, крім передбачених державних виплат, вони одержують обласну соціальну допомогу у розмірі прожиткового мінімуму. Нині це сума 1936 гривень і виплачується 88 дітям. За поданням Департаменту соціального захисту населення Полтавської обласної державної адміністрації у вересні 2019 року до обласної Комплексної програми внесено зміни, що передбачають охоплення щомісячною обласною соціальною допомогою також і студентів навчальних закладів, які здобувають освіту за денною формою навчання віком до 23 років.

За кошти обласної Комплексної програми передбачено оздоровлення членів сімей загиблих (померлих) учасників АТО/ООС та осіб з інвалідністю внаслідок війни з числа учасників АТО/ООС в санаторіях області. На вказані цілі з обласного бюджету цьогоріч спрямовано 4,5 мільйона гривень.

До теми: На Полтавщині пошкодили пам’ятну дошку загиблим у АТО

Автор: Ніна Король

Суспільство 10 жовтня 2019, 08:00

Щоб писати коментарі

Авторизуйтесь
Вибір редакції