В Україні розробили карту медичного забезпечення лікарень: яка ситуація на Полтавщині

В Україні розробили карту медичного забезпечення лікарень: яка ситуація на Полтавщині
10 квітня 2020, 12:57   0
Фото – argumentua.com

Інтерактивну карту медичного забезпечення лікарень, яка показує забезпечення лікарень та динаміку поширення коронавірусної хвороби (COVID-19) створили в Україні.

Вона сформована на основі звітів всіх лікарень України щодо їх забезпечення засобами захисту, медичним обладнанням і працівниками. Дозволяє дізнатись поточний стан, а незабаром почне прогнозувати потреби, –  пишуть на порталі «Бізнес».

На карті, створеній YouControl, дані автоматично аналізуються системою та розраховується показник, на скільки днів вистачить ресурсів лікарні, відповідно до алгоритмів МОЗ.

Наразі з карти можна дізнатись таку інформацію:

- залишки, потреби та прогноз забезпечення лікарень у обладнанні (засоби індивідуального захисту, тести, ШВЛ);
- кількість лікарів (їх кваліфікація, вік та чи скільки працює з Covid19);
- кількість ліжок (зайнятих і вільних серед боксових, інфекційних, реанімаційних тощо);
- захворюваність (кількість осіб з підозрою, госпіталізованих, підтверджених та смертельних випадків).

Вона стосується виключно лікарень, які визначені МОЗ як опорні у регіонах. Ці дані збираються командою ДП «Медичні закупівлі України» за допомогою власної інформаційно-аналітичної системи MedData. Форма для заповнення була розроблена за запитом та відповідно вимог МОЗ. На щоденній основі ці дані аналізуються та передаються МОЗ, який є розпорядником цієї інформації. Очікується, що вони незабаром з'являться у форматі відкритих даних на спеціалізованому сайті.

Карту також опублікували на Урядовому порталі.

Щодо Полтавської області, то станом на сьогодні, 10 квітня, лише дві лікарні внесли необхідні дані, що стосуються інформації по кількості вільних ліжок, апаратів ШВЛ та хворих на коронавірус.

10 квітня 2020

Суспільство 10 квітня 2020, 12:57

Щоб писати коментарі

Авторизуйтесь
Вибір редакції