У центрі Полтави демонтують паркан навколо монументу Слави. ФОТО

У центрі Полтави демонтують паркан навколо монументу Слави. ФОТО
16 липня 2020, 17:20   0

Сьогодні зранку розпочався демонтаж паркану навколо монументу Слави в Корпосному парку. Це реакція влади на петицію журналіста Ігоря Ізотова.

– Архітектори, які планували і розробляли проект, передбачали декоративну огорожу стовпчиками і ланцюгами, а паркан навколо монументу псує естетику і архітектурний вигляд монументу. Люди, які приїжджають у Полтаву, приходять у центр, бачать монумент і паркан навколо нього, і розуміють, що в місті щось не так. Тому що це показник напруги і небезпеки. Ефективність паркану – великий міф, тому що коли його у 2009 році встановлювали, була домовленість із кафе неподалік, «Берізка», що на ніч вони замикатимуть монумент. Але цього кафе уже немає, і останні роки паркан постійно відкритий, – пояснив суть петиції її автор.

На депутатських комісіях підтримали це рішення і навіть проводили експеримент – залишали паркан відкритим на ніч, що перевірити чи не стане це сигналом для вандалів. Як бачимо, експеримент пройшов успішно і паркан таки вирішили знести.

Директор комунального підприємства «Декоративні культури» Сергій Луценко розповів, що огорожа навколо монумента Слави була встановлена ще у 2009 році, проте вона знаходиться в хорошому стані:

– Метал даної огорожі досить добре зберігся. Ми обов’язково знайдемо йому застосування. Цей паркан можна дещо змінити та встановити в іншому місці, на іншій ділянці. Ми у свою чергу будемо контролювати та охороняти разом з представниками патрульної поліції візитівки Полтави – її архітектурні пам’ятки. Будемо здійснювати вечірні та нічна рейди. Адже саме у вечірній час спостерігається найбільше випадків вандалізму.

Як повідомили в пресслужбі Полтавської міської ради, гроші на демонтаж не виділяли.

Зберігатимуть металеву огорожу на базі комунального підприємства. Роботи з демонтажу триватимуть два дні. Планують завершити демонтаж уже завтра пообіді.

Читайте також: У Полтаві містяни впорядкували пам’ятний знак полеглим козакам-мазепинцям. ФОТО

16 липня 2020

Автор: Марина Левчук

Суспільство 16 липня 2020, 17:20

Щоб писати коментарі

Авторизуйтесь
Вибір редакції