В Україні дефіцит свинини

В Україні дефіцит свинини
12 січня 2018, 12:00   0

За результатами 2017 року Україна практично втратила статус нетто-експортера свинини. Незважаючи на зростання експорту, в грошовому вираженні в країну завезли свинини майже вдвічі більше, ніж роком раніше, – пише «Латифундист».

Із січня по грудень минулого року Україна продала на зовнішні ринки 4,9 тис. тонн свинини вартістю $ 10,5 млн. При цьому в країну імпортували 5,6 тис. тонн продукції на $ 9,96 млн. Таким чином Україна хоч і залишилася формальним нетто-експортером, в кількісному вираженні за минулий року наша країна закупила на зовнішніх ринках більше свинини, ніж реалізувала за кордон.

За рік сальдо зовнішньої торгівлі свіжої, охолодженої і мороженої свининою скоротилося майже на 40%. Ще гірше йдуть справи в торгівлі живцем: сальдо зовнішньої торгівлі по цій позиції скоротилося майже в 5 разів.

Відзначимо, що за минулий рік м'ясо свинини виявилося в числі лідерів продуктового подорожчання. Згідно з даними Державної служби статистки, з січня по грудень ціна кілограма свинини зросла на 39% - до 101,11 грн. Подорожчання призвело до того, що імпорт м'яса знову став вигідний.

Раніше повідомлялося, що Україна за січень-листопад виробила 238 тис. тонн свинини

Нагадаємо, дефіцит свинини в Україні прогнозували ще у 2016 році.

Автор: Ольга Правденко

Суспільство 12 січня 2018, 12:00

Щоб писати коментарі

Авторизуйтесь
Вибір редакції