Яким був Щедрий вечір із полтавськими патрульними. ФОТО

Яким був Щедрий вечір із полтавськими патрульними. ФОТО
13 січня 2018, 14:58   0

Сніжного зимового дня, на Маланки, полтавські полісмени вигнали з теплих гаражів свої службові автівки, щоб потішити місцеву малечу. На Театральній площі розгорнулася локація з патрульними машинами, дорожніми знаками та частуванням для гостей заходу.

Посидіти в автівці полісменів, поговорити в рацію, приміряти на себе амуніцію правоохоронців та сфотографуватися можна було дітлахам.

– Ми приєднуємося до всеукраїнської ініціативи, яка називається «Різдво з патрульними». У заході здебільшого беруть участь інспектори зі зв’язків з громадськістю. Залучений також спецпідрозділ «ТОР». Сьогодні у нас є три автомобілі, на яких діти можуть покататися, а також оглянути їх, – розповідає Марина Зінюха, інспектор зі зв’язків із громадськістю Управління патрульної поліції в м. Полтава. – Мета цього заходу  привернути увагу до того, що патрульний поліцейський – це не лише людина, яка, скажімо так, може оштрафувати, – це та особа, до якої будь-якої миті можна звернутися по допомогу. І ми виховуємо наше молоде покоління саме в такому дусі. Для того, щоб діти не боялися звернутися по допомогу до полісменів, щоб вони знали, що полісмен – це їхній друг, який допоможе, порадить.

Також правоохоронці вчили дітей Правил дорожнього руху: як правильно переходити перехрестя, як розуміти регулювальника.

– Взагалі в інших містах акція називалася «Різдво з патрульними», у нас «Щедрий вечір», – каже прес-секретар патрульної поліції Наталія Шаріпова. – Лише ми частуємо варениками та кутею. Сьогодні така акція відбувається у Кременчуці та у Вінниці. Сьогодні у нас заплановане катання на службових автомобілях, обладнаними спеціальними кріслами для дітей. Кожна дитина зможе посидіти в машині, поговорити в гучномовець, натиснути на сигнал, сфотографуватися, подивитися на патрульних.

Полісмени цього дня були у спорядженні, щоб продемонструвати його дітям, а також, за бажання батьків, показати малечі прийоми самооборони тощо.

Для дітей передбачені подарунки: магнітики, листівки, закладки, малюнки.

Батьки та дітлахи шикувалися в черги до трьох службових патрулних автівок, щоб оглянути їх зовні та всередині, а також сфотографуватися.

– Хочеться більше дізнатися про діяльність поліції, про нові впровадження. Найбільше, звісно, зацікавлені в тому, щоб була допомога поліції, адже контролювати – це добре, але ми очікуємо допомоги на шляхах, на тротуарах і в інших громадських місцях, – говорить полтавець Олег, який привів 3,5 річного сина Вову на захід.

Зігрітися малечі та батькам на Театральній площі можна було чаєм із солодощами. Частували гостей заходу кутею та варениками, як і заведено в українців на Щедрий вечір.

Автор: Наталка Сіробаб

Суспільство 13 січня 2018, 14:58

Щоб писати коментарі

Авторизуйтесь
Вибір редакції