На Полтавщині відкрили військово-патріотичний табір «Юний десантник»

На Полтавщині відкрили військово-патріотичний табір «Юний десантник»
11 липня 2018, 15:10   0
Фото – adm-pl.gov.ua

Табір організували за ініціативи Департаменту освіти і науки Полтавської ОДА, Полтавського обласного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді (ПОЦТКУМ) та за підтримки обласної влади.

Цьогоріч «Юний десантник» стартував уже вдруге у селі Головач Полтавського району, на території обласного дитячого оздоровчого центру «Маяк», ідеться на сайті Полтавської ОДА.

Адже там, за словами директора ПОЦТКУМ Станіслава Комісара, найкращі умови для проведення військових вишколів.

– За умовами проведення військово-патріотичного табору учасники повинні жити у польових умовах. А на просторій території «Маяка» маємо можливість розмістити наметове містечко. Крім того, рельєф місцевості відповідає військовим позиціям, тут добре тренуватися.

Учасники табору – вихованці військових гуртків Полтавщини. Загалом – 84 хлопці та дівчини середнього та старшого шкільного віку.

– Потрапити до табору – моя мрія. Мені подобається військова справа: автомати, стрільба, військова форма. Така любов передалася мені від двоюрідного брата, який зараз боронить кордони нашої держави на Сході України. На гуртках та в таборі вивчаємо тактику нападу, вчимося правильно поводитися в бою, чистити автомати, – розповіла учасниця табору, вихованка гуртка «Юний патріот» Ольга Руденко.

Тривалість табірної зміни – два тижні. Протягом цього часу на юних армійців військовий вишкіл.

– Перш за все це – вогнева підготовка. Діти виконуватимуть вправи з пневматичною гвинтівкою, також стрільба з бойової зброї, зокрема, автомата Калашникова. Також – стройова, інженерно-саперна і, звичайно ж, повітрянодесантна підготовки. Тут діти вивчатимуть будову парашута, а також готуватимуться до виконання стрибків. Хто складе іспит, з дозволу батьків матиме можливість закріпити теоретичні знання на практиці – здійснити стрибки з парашутом, – зауважив начальник штабу табору Геннадій Павелко.

Робота табору проходить паралельно із Всеукраїнським етапом дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). Полтавщину представляє команда «Характерники» опорного закладу «Зіньківська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів № 1».

– Маємо гарні новини. У перший день змагань на воєнізованій туристично-спортивній смузі перешкод полтавська команда здобула перше місце серед 25 роїв України. Це вкотре підтверджує, що військово-патріотична робота на Полтавщині на гідному рівні. Рої Полтавщини завжди серед призерів на Всеукраїнському етапі гри, – наголосив Станіслав Комісар.

Читайте також: Школярі під Полтавою розбирають зброю, вивчають військову техніку та вчаться долати перешкоди

Автор: Наталка Сіробаб

Суспільство 11 липня 2018, 15:10

Щоб писати коментарі

Авторизуйтесь
Вибір редакції