Як на Полтавщині готуються до снігу та заметів на дорогах

Як на Полтавщині готуються до снігу та заметів на дорогах
11 грудня 2019, 17:30   0

Про готовність сил та засобів цивільного захисту в області до роботи в зимовий період говорили на нараді в Полтавській ОДА.

Генеральним підрядником на об’єктах по зимовому утриманні доріг є будівельна компанія «Старт-Інвест», вона залучила до виконання робіт 13 підрядних організацій

Станом на 1 грудня заготовлено 3 тис 890 тонн солі та 15 тисяч тонн фракційних матеріалів. Для порівняння в минулому році було закуплено 4 тис 700 тонн солі, з яких 3 тис тонн не використали через погодні умови. За словами Владислава Чичканя, заступника начальника Агентства місцевих доріг Полтавської області, цих запасів вистачить до лютого, а, можливо, і на ввесь сезон.

– До роботи підрядники підготували 229 одиниць техніки, з них 73 піскорозкидачів, 110 одиниць техніки з відвалами (трактори, бульдозери, грейдери тощо), 46 навантажувачів. Для належного утримання доріг в зимовий період виставлено 200 комплектів тимчасових дорожніх знаків, – зазначив Владислав Чичкань.

Представник Служби автомобільних доріг Полтавщини розповів що до роботи в зимовий період підготовлено 160 механізмів. Для попередження водіїв про складні погодні умови на дорогах області загального користування державного значення встановлено 428 комплектів дорожніх знаків «Ожеледиця».

Читайте також: Чим будуть чистити вулиці Полтави взимку від снігу та льоду

На підприємствах житлово-комунального господарства області створено 125 аварійних бригад для ліквідації аварії на об’єктах ЖКГ.

– По населених пунктах області підготовлено 201 одиниць спеціалізованої техніки, підготовлено 25 тисяч тонн посипального матеріалу і маємо в запасі близько 50 тонн паливно – мастильних матеріалів, – повідомив заступник директора департаменту будівництва, містобудування, архітектури, та ЖКГ Едуард Рева.

Читайте також: До кінця грудня на Полтавщині перевірять заклади на дотримання правил пожежної безпеки

Автор: Ольга Правденко

Влада 11 грудня 2019, 17:30

Щоб писати коментарі

Авторизуйтесь
Вибір редакції