Презентували концепцію змін до Конституції в частині децентралізації

Презентували концепцію змін до Конституції в частині децентралізації
22 лютого 2020, 10:00   0
фото – slovoidilo.ua

Асоціація міст України презентувала Концепцію змін до Конституції щодо місцевого самоврядування та територіальної організації влади і пропозиції до проєкту Закону. Концепції та пропозиції схвалили на засіданні правління АМУ.

Асоціація міст України надіслала ці документи Президенту України, Верховній Раді та Кабінету Міністрів і звернулася з проханням врахувати їх при публічному обговоренні конституційних змін, повідомляють на сайті АМУ.

– Асоціація міст України на сьогодні єдина, хто підготував як концептуальне бачення, так і текстові пропозиції до законопроєкту конституційних змін щодо місцевого самоврядування та територіальної організації влади. Ми готові до діалогу та переконані, що позиція громад має бути врахована. Адже саме на них лежить відповідальність за надання якісних послуг та створення гідних умов життя для громадян, що і є метою реформи, яку мають закріпити зміни до Конституції, – зазначив Олександр Слобожан, виконавчий директор Асоціації міст України.

АМУ, яка об’єднує 878 громад, наголошує, що залучення її представників при опрацюванні остаточного тексту проєкту змін до Конституції України в частині місцевого самоврядування та територіальної організації державної влади є вкрай важливим. Саме такий шлях сприятиме досягненню консенсусу та порозуміння щодо внесення змін до Основного Закону нашої держави.
Детальніше ознайомитися з пропозиції до проєкту Закону України «Про внесення змін до Конституції України щодо місцевого самоврядування та територіальної організації державної влади».

Детальніше ознайомитися з пропозиціями до проєкту Закону України «Про внесення змін до Конституції України щодо місцевого самоврядування та територіальної організації державної влади» можна тут.

Нагадаємо, у січні понад пів сотні лідерів місцевого самоврядування та експертів вдруге зробили спільну публічну заяву щодо змін до Конституції України. Представники органів місцевого самоврядування (ОМС) та експерти закликали народних депутатів не голосувати за проєкт змін до Конституції України в частині децентралізації.

Автор: Ольга Правденко

Влада 22 лютого 2020, 10:00

Щоб писати коментарі

Авторизуйтесь
Вибір редакції