Усі інтерни на Полтавщині отримуватимуть зарплату: держава знайшла майже 100 млн грн, – Степанов

Усі інтерни на Полтавщині отримуватимуть зарплату: держава знайшла майже 100 млн грн, – Степанов
25 травня 2020, 13:53   0
Міністр охорони здоров’я Максим Степанов. Фото – inforesist.org

Лікарі-інтерни, які навчатимуться за державним замовленням із осені 2020-го, гарантовано отримуватимуть заробітну плату. Гроші на це передбачили в держбюджеті.

Про це повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

– До 2020 року не існувало жодної державної програми, за якою сплачувалися кошти інтернам. 2020 року дійсно з’явилася така програма. Це стосується інтернів першого року навчання, яким сплачуватиметься за кошти державного бюджету. Ці кошти передбачені в сумі 99 млн грн, – повідомив Степанов.

За словами Степанова, на найближчому засіданні Уряду ухвалять рішення про порядок нарахування грошей інтернам.

Посадовець гарантував, що вже цього року всі інтерни-бюджетники, які розпочнуть навчання цього року, отримуватимуть заробітну плату за рахунок держбюджету. Лікарі-інтерни 2 і 3 року навчання отримуватимуть ті зарплати, що визначені в колективному договорі.

Раніше інтерни отримували заробітну плату безпосередньо від лікарні. Нині ж, у зв’язку з реформуванням медичної галузі в Україні, змінилася і система фінансування лікарень – заклади отримують кошти за пацієнта від Національної служби здоров’я. Відтак скасовується державна субвенція медичним закладам, у суму якої і входила раніше зарплата лікарів-інтернів.

До теми: Медикам на Полтавщині почнуть нараховувати 300-відсоткові надбавки

25 травня 2020

Влада 25 травня 2020, 13:53

Щоб писати коментарі

Авторизуйтесь
Вибір редакції