Кількість хворих на грип та ГРВІ на Полтавщині побільшала через завершення канікул

Кількість хворих на грип та ГРВІ на Полтавщині побільшала через завершення канікул
27 січня 2020, 19:20   0
Фото – www.adm-pl.gov.ua

На Полтавщині домінують віруси грипу типу А, А(Н1) та А(Н3). Про це повідомив на апаратній нараді директор Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Віктор Лисак.

За його словами показники захворюваності в області – 275 на 100 тисяч населення. Загалом, у цьому епідемічному сезоні захворюваність на грип та ГРВІ на 7,4% нижча, ніж у минулому. Однак, за тиждень кількість хворих зросла на 27%. Це пов’язують із тим, що у школах закінчилися зимові канікули. Більшість хворих – діти.

– Нині на території Полтавської області спостерігається підйом захворюваності на гострі респіраторні захворювання. Деякі навчальні заклади закрили на карантин. Найвищі показники захворюваності в Полтавському та Диканському районах.


Госпіталізовано 223 особи, що складає 5% від загальної кількості хворих. Особливостями епідемічного сезону 2019/20 року, як в Україні так і в Полтавській області, є раннє виявлення циркулюючих вірусів грипу, домінування вірусів грипу А, – розповів Віктор Лисак.

За його словами, медичні заклади охорони здоров’я готові для надання невідкладної допомоги в період епідускладнень грипу.

Також готові надавати допомогу хворим із запаленням легень, яке може бути наслідком ускладнень від грипу.

– Реанімаційні відділення забезпечені централізованою подачею кисню, майже всі лікарняні заклади міст та районів потребують поповнення запасів противірусних препаратів (озельтамівір), тест-систем для швидкого обстеження хворих із підозрою на грип, – розповів Віктор Лисак.

Медичну допомогу хворим на грип та ГРВІ будуть надавати 1014 лікарняних закладів: 37 лікарень, 20 інфекційних стаціонарів, 341 амбулаторія, 616 ФАПів та інші.


На період можливих епідемічних ускладнень епідсезону 2019/20 року в містах та районах області передбачено додатково розгортання 2090 ліжок.

В Україні не зафіксовано випадків інфікування коронавірусом.

За епідемічний сезон 2019/2020 року в Україні захворіло 2 мільйони осіб.

До теми: Коронавірус та що розповіла про ситуацію в Китаї полтавка, яка там живе

Автор: Ольга Матвієнко

Здоров'я 27 січня 2020, 19:20

Щоб писати коментарі

Авторизуйтесь
Вибір редакції