Терапевтичне відділення 1-ої міської лікарні Полтави відкриють після ремонту та почнуть ремонт реанімаційного

Терапевтичне відділення 1-ої міської лікарні Полтави відкриють після ремонту та почнуть ремонт реанімаційного
14 липня 2020, 09:20   0

Найбільша міська лікарня – 1-а готується до відкриття терапевтичного відділення після ремонту. Він тривав більше ніж півроку та нині терапія вже готова прийняти пацієнтів в оновлених приміщеннях.

На меблі та обладнання витратили понад 750 тисяч гривень з міського бюджету. Про це розповіла Вікторія Лоза, очільниця Департаменту охорони здоров’я та соціального розвитку міськради.

Учора представники департаменту відвідали 1-у МКЛ, також умови на доступність перевіряли полтавки, котрі розбираються у цих питаннях та можуть підказати, як усунути недоліки чи покращити доступність для людей з інвалідністю.

– Уже скоро оновлене відділення зможе розпочати прийом пацієнтів у більш комфортних та зручних умовах. Тому і мета візиту – перевірка стану виконання капітального ремонту терапевтичного відділення лікарні. Проінспектували не лише зовнішні аспекти, а й умови доступності для людей з інвалідністю, – повідомили у департаменті.

Вікторія Лоза оглянула вже майже завершене відділення разом із першим заступником міського голови Ігорем Федієм, регіональною представницею Національної асамблеї людей з інвалідністю Іриною Твердохліб, головою Полтавського осередку Всеукраїнської організації осіб з порушенням зору «Генерація успішної дії» Мариною Бабець, підрядником, представниками управлінням капітального будівництва та в.о директора, заступником директора з організаційно-методичної роботи Ганною Селькіною.

Як розповіла Вікторія Лоза, ремонт розпочали в кінці 2019-го, у відділенні все нове. 

Ірина Твердохліб підказала будівельникам, як мають бути обладнані поручнями санвузли тощо.

Далі у планах – реорганізація та розширення реанімаційного відділення. 

– Нині воно невелике, усього на 6 ліжок, для ургентної лікарні, та ще такої великої це дуже мало, тож будемо розширювати, – додала очільниця департаменту. – Депутати на сесії підтримали це, отже, до кінця року зможемо провести ремонт та розширити реанімаційне.

На час ремонту пацієнтів терапії приймали в іншому відділенні – пульмонології, тож реанімацію також обладнають в інших приміщеннях на цей період. 

До теми: Що таке пріоритетні медичні послуги та хто за них платить

Фото – Департамент охорони здоров'я та соціального розвитку Полтави.

14 липня 2020

Автор: Ніна Король

Здоров'я 14 липня 2020, 09:20

Щоб писати коментарі

Авторизуйтесь
Вибір редакції