У Полтаві вже доступний інноваційний метод лікування суглобів – ортоплазма

У Полтаві вже доступний інноваційний метод лікування суглобів – ортоплазмаРеклама
03 березня 2021, 13:35   0
Фото – stopartroz.ru

Медики стверджують, що після 50 років практично кожна третя людина має проблеми з опорно-руховим апаратом, які можуть призвести навіть до інвалідності. Як позбутися болю в суглобах та спині, розповів лікар медичногоцентру «Ортомед Просперітас» Сергій Петрик.

Сьогодні захворювання суглобів та хребта діагностують не лише в осіб старшого віку, а й у молоді. У сучасних медичних центрах застосовують новітні технології та методики лікування, завдяки яким пацієнти можуть отримати найякіснішу допомогу.

Нещодавно до широкого спектру послуг лікувально-діагностичного центру «Ортомед Просперітас» додалася нова методика зцілення суглобів – ортоплазма.

Ортоплазма (плазмоліфтинг в ортопедії) – це перспективний метод лікування хворих із патологією опорно-рухового апарату. Процедура базується на відновлювальній дії збагаченої тромбоцитами плазми крові, яку виділяють із крові хворого шляхом центрифугування.

– У нашому центрі запроваджена новітня технологія – ортоплазма. Це використання крові пацієнта, яка центрифугується. Після цього ми отримуємо плазму, збагачену тромбоцитами. Тромбоцити – це фактор росту, вони перешкоджають розвитку захворювань суглобів та хребта, відновлюють хрящову поверхню суглобів та запобігають розповсюдженню запалення, – розповідає лікар ортопед-травматолог Сергій Петрик.

Збільшення концентрації тромбоцитів у ділянці ураженої тканини сприяє природній регенерації клітин. Чим швидший цей процес, тим кращий знеболювальний та протизапальний ефект.

Ортоплазма – безпечна та неболісна процедура, яка сприяє активізації потенціалу організму пацієнта.

Спеціаліст клініки виконує процедуру амбулаторно. У середньому вона триває близько півгодини. У хворого беруть кров із вени. Потім у спеціальній центрифузі з крові виділяється плазма з високою концентрацією тромбоцитів. Цю плазму лікар вводить у проблемні ділянки. Це може бути навколосуглобова тканина, болюча зона м’язів чи безпосередньо порожнина суглоба.

Повний курс лікування нараховує 3-5 сеансів по одній ін’єкції раз на 3-10 днів. Цього достатньо, щоб забезпечити тривалу стійку ремісію, а також повністю зняти м’язові спазми, ліквідувати біль у суглобах і забезпечити пацієнту можливість вільно рухатися. Одна ін’єкція плазми коштує 800 гривень.

– Цей метод часто використовують у спортивній медицині при травмах різного походження. У півтора рази скорочується строк реабілітації після пошкодження зв’язок, м’язів, при переломах, – говорить Сергій Володимирович.

Оскільки ортоплазма абсолютно природна за своїм складом (жодні сторонні хімічні речовини чи, скажімо, стовбурові клітини туди не додають), вона не провокує жодних побічних дій, зокрема не викликає алергії.

Ортоплазму успішно застосовують при остеоартрозах, периартритах, повільному зростанні кісток, пошкоджених м’язах та зв’язках.

Застосування ортоплазми суттєво знижує потребу в медичних препаратах завдяки тому, що процедура сприяє покращенню обміну речовин, дає не лише оздоровчий, а й профілактичний ефект.

На прийом у клініці «Ортомед Просперітас» можна записатися за тел.: (0532) 58-03-08, (066) 513-95-86, (067) 186-55-70. Адреса: м. Полтава, вул. Олеся Гончара, 19-А.

Здоров'я 03 березня 2021, 13:35

Щоб писати коментарі

Авторизуйтесь
Вибір редакції