Аби бути здоровим і успішним, сьогодні слід говорити замовні слова від 9 напастей

Новини
12 травня 2012 о 07:361203 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Аби бути здоровим і успішним, сьогодні слід говорити замовні слова від 9 напастей
Це день пам’яті 9 мучеників Кизичеських, котрі вважаються в народі як тлумачі сновидінь і захисники від віспи.

Фото з сайту magicjournal.ruФото з сайту magicjournal.ru

У цей день говорили замовні слова проти 9 напастей. Наші пращури помітили, що ясний схід сонця у цей день обіцяє хороше літо.

Як це робили

– Імена Теогнід, Антипатра, Феостаха, Аретми, Магна, Феодота, Фавмася, Филимона знахарі нашіптували над хворими, щоб зцілили мученики від «9 недугів, від 9 напастей: щоб людину не ламало, не млоїло, не палило, не морозило, не трясло, не в’язало, не сліпило, з ніг не валило і в матір-сиру землю не зводило».

– 12 травня практикувався такий звичай: якщо опівдні вийти на дорогу і підставити обличчя теплому вітру, то здоров’я прибавиться на цілий рік.

Прикмети на 12 травня:

* Якщо дощ починається з блискавки, багато його випаде.

* Дуб розгортає лист – похолодання.

* Дуб перед ясеном лист розгорне – до сухого літа.

* Сходи вівса з верхніх листків виділяють вологу, що стікає вниз, змочуючи все листя і стебла, – до вологого, дощового періоду.

Іменинники 12 травня:

Артем, Богдан, Филимон. Народженим у цей день належить пройти через 9 випробувань.

Нагадаємо: за народними спостереженнями, з 7 травня ще може бути 12 холодів. І справді, стало відомо, що протягом 12-15 травня в Україні обіцяють похолодання, до +1...+6 вночі. Подекуди можливі заморозки. Проте у Полтаві похолодання буде, а заморозків – ні.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter