У Полтаві відкрили пам'ятник Анатолію Кукобі (фото)

Новини
17 серпня 2012 о 13:552749 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві відкрили пам'ятник Анатолію Кукобі (фото)
У Полтаві сьогодні з'явився пам'ятник почесному громадянинові міста на його могилі.Сьогодні на могилі першого мера Полтави відкрили йому пам'ятник.


Під виконання оркестром гімну міста та постріли військових полтавцям представили монумент Анатолію Кукобі, висота якого складає 3,5 метри і вага 5 тонн. Бронзова фігура стоїть біля столу, на якому розгорнута карта Полтави. Це виглядає так, ніби він планує забудову міста. Навколо Анатолія Тихоновича розміщені архітектурні споруди: Свято-Успенський собор, Храм Віри, Надії, Любові, ПД «Листопад». З лицьової сторони на пам'ятнику слова «Перший міський голова», збоку – вказані відзнаки екс-мера як громадського діяча.



Віра Кальник, вдова Анатолія Кукоби, розповіла про задум пам'ятника та його втілення. До, речі з її ініціативи та кошти й був створений монумент.

- Минув рік і сім місяців після смерті Анатолія Тихоновича. Увесь цей час ми працювали над цим пам'ятником, щоб не розчарувати вас. А полтавцям було місце, куди прийти і віддати шану людині, яка була багато років поряд зі своїм народом, - звернулася Віра Кальник до присутніх на відкритті монумента людей.

Також Віра Пантелеймонівна подякувала Олексію Овчаренку, Миколі Підгорному, Анатолію Чорнощокову та Вадиму Голобородову, які працювали над створенням пам'ятника.

Щоб вшанувати пам'ять почесного громадянина міста на центральному кладовищі у Полтаві зібралося чимало людей. Прийшли вони з квітами та спогадами про Анатолія Тихоновича. Представники місцевої влади – Олександр Удовіченко, Іван Момот, Олександр Мамай – перераховували здобутки першого мера міста. Друзі присвячували йому вірші та теплі слова. Крім дружини Віри Кальник, були онуки Анатолія Тихоновича – Світлана та Ілля.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter