Біля Альтанки у Полтаві молодь читала вірші Шевченка під музику Рамштайн (фото)

Фото
15 вересня 2012 о 18:452593 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Біля Альтанки у Полтаві молодь читала вірші Шевченка під музику Рамштайн (фото)
У Полтаві молоді актори представили постановку в постмодерному стилі «ШевченкоСон.com».Молодіжна театр-студія «І по всьому» презентувала полтавцям містифікацію «ШевченкоСон.com».
Вуличний перформанс у стилі постмодерн можна було побачити сьогодні біля Білої Альтанки з 15 до 16 години.

Композиція складалося з двох частин: постановки за поемою «Сон» Тараса Шевченка, невеличкого антракту з читання віршів та моновистави «Відьма». Супроводжувала дійство музика німецього гурту Рамштайн у виконанні молодих музикантів Владислава Дудника, Генадія Реничка та Олексія Аношкіна. Про задум цього мистецького проекту, який присвячений Дню Полтави, розповіла керівник театральної студії «І по всьому».

- «ШевченкоСон.com» ми представляли на фестивалі у Львові 3 роки тому. Вона також отримала схвальні відгуки письменника Юрія Андруховича. У цій містифікації ми вирішили поєднати читання поезії Шевченка та музику рок-гурту Рамштайн, адже між ними багато спільного. По-перше, жорсткий стиль висловлювання думок у творах. По-друге, багато схожих ідей і роздумів. Білу Альтанку обрали для виступу, бо це місце дещо схоже на сцену. Тай публіки тут вдосталь, - говорить Надія Мороз-Ольшанська, керівник театральної студії «І по всьому».



Глядачі перформансу реагували на нього по-різному – від зневажливого «Зайняли тут Альтанку своїм спектаклем!» та появи на сцені посеред вистави до більш позитивних відгуків.

- Ми лише під кінець вистави зрозуміли, що це звучали твори Шевченка. Але акторська гра була переконливою, - стверджує подружжя Юрія та Ірини. – А взагалі добре, що подібні акції проходять у Полтаві. Звісно, не всі їх повністю сприймають, та й публіки замало. Потрібно більше реклами.

- Молодці актори! Мені сподобалося поєднання рок-музики та творів Тараса Шевченка. Особливо ця вистава актуальна напередодні виборів. Змушує багато над чим замислитись та пробуджує почуття національної свідомості, - вважає пані Наталія.

Актори через певне нерозуміння їх полтавцями не засмучуються. Говорять, публіку в Полтаві потрібно ще виховувати, аби вона могла адекватно сприймати сучасне мистецтво.

-  Звісно, ми враховували, що тут у суботу зазвичай святкують весілля. Але ж для цього і потрібні такі акції, щоб полтавці звикали до сучасної культури. У Львові, наприклад, з більшою повагою ставляться до подібних заходів, - зазначає Надія Мороз-Ольшанська, керівник театральної студії «І по всьому».

Проект «ШевченкоСон.com» підтримало управління культури Полтавського міськвиконкому та посприяло у безкоштовному отриманні апаратури для виступу артистів. Однак сьогоднішня вистава стала таким собі своєрідним прощанням акторів студії «І по всьому» з Полтавою, адже четверо її учасників вирушають на кілька років навчатися закордон.

До теми:

У Полтаві солісти та оркестр філармонії дали безкоштовний концерт (фото)

На районі: від Сонячного до Альтанки

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter