До Полтави привезли відому ікону

Новини
Олег Дубина23 березня 2013 о 15:181429 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 До Полтави привезли відому ікону
Фото Олега Дубини«Всіх Скорботних Радість» пробуде у нашому місті кілька днів
З самого ранку поряд з Свято-Миколаївським храмом почали збиратися люди, аби побачити та вклонитися іконі «Всіх Скорботних Радість» - літографії 1953 року, яка відома тим, що мироточить.

Починаючи з восьмої години ранку храм почав наповнюватися людьми. Рівно о дев’ятій почалася Божественна літургія, яка тривала близько години.

Завтра, у Неділю Торжества Православ’я, після літургії відбудеться хресний хід – ікону перенесуть від Свято-Миколаївського храму до Свято –Успенського кафедрального собору.

Близько сотні полтавців вклонилися іконі (фото Олега Дубини)Близько сотні полтавців вклонилися іконі (фото Олега Дубини)

Довідка «Кола»:

Ікона «Всіх Скорботних Радість» – літографія 1953 року. Відома тим, що мироточить. У 2003 році її було передано до Всіхсвятського собору міста Ніжин, де образ спочатку поставили у вівтарі, щоб переконатися у факті мироточення, а пізніше винесли для загального поклоніння.

Читайте також — У Полтаві демонструють виставку старовинних ікон з приватних колекцій

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter