У Полтаві побралися молодята, у яких шестеро дітей (+ фото)

Дозвілля
Ольга Матвієнко26 червня 2013 о 17:111522 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві побралися молодята, у яких шестеро дітей (+ фото)
У Центральному РАЦСі Полтави через 10 років спільного життя одружилися молодята, у яких шестеро дітей.


Сім’я Віти Ісипенко та Олександра Склярова 26 червня 2013 року народилася вдруге. До   центрального РАЦСу прийшли друзі, знайомі та родина молодят. Весілля стало визначною подією не тільки для нареченої та нареченого. Шлях до реєстрації шлюбу у них був довшим і більш тернистим, ніж у інших.
Родина, яка тепер ітиме по життю із прізвищем Слярови, виховує шестеро дітей – троє дівчат і троє хлопців.
Разом молодята вже 10 років. Проте до РАЦСу змогли піти тільки цього року, а Олександр – стати очільником сім’ї та визнати свої батьківські права.

– Ми познайомилися, як і всі. 10 років тому у центрі міста, закохалися. Нам було по 15 років, – пригадує щаслива наречена Віта.

Негаразди родини почалися після народження першої дитини. Олександр Сколяров ще будучи вихованцем Полтавської загальноосвітньої школи-інтернату № 2 не отримав паспорту. Документ не оформили і в професійно-технічному училищі в Диканському районі, де він навчався. Тож Віта не мала виходу і стала матір’ю-одиначкою.



Про складне становище родини дізналися в Полтавському міському центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Соцпрацівники, які здійснювали патронат над подібними родинами, виявили багатодітну родину. Крім того з’ясувалося, що будинок, де мешкала сім’я, відрізали від газопостачання за чималий борг у 14 тис. грн. За несплату 3 тис. грн. за електроенергію у будинку не було світла. Трьох дітей родина взагалі не могла приписати, оскільки перед ЖКГ заборгували 2 тис. грн.
– Ми знаємо цю родину вже 2 роки. Коли почали з’ясовувати усі їхні проблеми, то виявилося, що найголовніша із них в тому, що багатодітний батько до 27 років так і не має паспорту. Тому ми допомогли зібрати увесь пакет документів, – Марина Горулько, провідний спеціаліст Полтавського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.
Саме Центр соцслужб звернувся до комунальних підприємств із проханням розглянути питання реструктуризації боргу та поновити електро- та газопостачання. Склярови отримали нові газовий котел та плиту.
Наступним кроком стало оформлення статусу багатодітної родини та отримання відповідних соціальних виплат. Зважаючи на те, що біологічний батько проживав разом з родиною, статус матері-одиначки не давав права Віті отримувати грошову допомогу. Зараз родина нарешті позбулася боргів, отримала офіційний статус багатодітної, а тато Олександр може влаштуватися на постійну роботу.
Проте головним надбанням все ж є можливість зареєструвати шлюб із коханою жінкою.
У найважливіший день життя Олександр виглядав збентеженим. А висловити свої враження зміг лише одним словом: «Приголомшливо!».