Україна офіційно попросила у НАТО озброєння

Україна-світ
Юлія Обелець17 березня 2014 о 15:191183 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Україна офіційно попросила у НАТО озброєння
Дещиця каже, що українська влада намагається уникати провокацій, які створює РФ.

Україна офіційно попросила у НАТО озброєнняКиїв звернувся до НАТО. Фото ТСН

Україна звернулася до країн-членів НАТО за військово-технічною допомогою, – передає ТСН.
Про це заявив в.о. міністра закордонних справ України Андрій Дещиця після зустрічі з генеральним секретарем НАТО Андерсом Фог Расмуссеном.

"Ми обговорили можливу співпрацю у сфері надсилання спостерігачів (ОБСЄ та ЄС) в Україну, що є пріоритетом на цей момент. Але важливо, що ми обговорювали і наслідки конфлікту в Україні для регіону і що НАТО може зробити разом з міжнародною спільнотою, щоб зупинити всі порушення чинних міжнародних норм і щоб зупинити гонку озброєнь. Ми цінимо розуміння НАТО і його членів і дивимося вперед на співпрацю у майбутньому", - сказав Дещиця.

за словами очільника МЗС, Україна звертається до НАТО про допомогу лише військово-технічним обладнанням.

"Треба більше технічного обладнання для України... Присутність НАТО в цьому конфлікті більш і більш відчутна. Співпраця України з НАТО буде цінною. Військово-технічна співпраця здійснюється в існуючих рамках... Ми маємо список обладнання, і він буде переданий штаб-квартирі НАТО. Є потреба, щоб це було зроблено якнайшвидше", - сказав міністр.

При цьому Андрій Дещиця зазначив, що Київ не просить НАТО про військову допомогу.
"Ми стурбовані кількістю російського війська на східних кордонах і політичних туристів з Росії у східних регіонах України і тих провокаціях, які відбуваються на сході України. Це такий же сценарій, який мав місце у Грузії в 2008 році, коли провокації призвели до військової ескалації. Ми використовуємо всі дипломатичні засоби, щоб вирішити мирно цей конфлікт", - зауважив він.
Нагадаємо, Верховна Рада України проголосувала законопроект про введення в Україні часткової мобілізації та перехід країни на воєнний час.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter