Today

Світловодські активісти борються за житло для воїнів АТО

Долею напівзруйнованої будівлі колишнього гуртожитку, що у Світловодську на вулиці Героїв України, 94, який належить до комунальної власності, міська влада не переймається.

На очах світловодців гуртожиток у діловому центрі міста перетворюється на смітник і притулок для бродячих собак, котів і наркоманів. Так далі тривати не може — вирішили громадські активісти Людмила Павловська і Тетяна Шевчук.

Днями вони записалися на прийом до голови Світловодської райдержадміністрації Сергія Твердовського, принесли йому листа, під яким поставили свої підписи 400 мешканців міста, і попросили допомоги у представника Президента України на нашій території. У листі стосовно закинутого гуртожитку, зокрема, написано:

Враховуючи той факт, що в нашому регіоні протягом 2017-2018 років відбувалися спалахи АЧС та випадки сказу бродячих тварин, влітку у цьому розсаднику можливо очікувати спалаху інфекції і серед населення.

І це відбувається в той час, коли проблема учасників та ветеранів АТО, які потребують поліпшення житлових умов не вирішується.

Вважаємо, що такому “ефективному управлінню майном комунальної власності”, яке призвело до розкрадання, руйнації та перетворення комунального гуртожитку в громадський туалет у центрі міста, мають дати оцінку правоохоронні органи.

Прикро, що все це відбувається в державі де іде війна, де воїни та ветерани АТО потребують захисту Держави у наданні їм доступного житла.

Враховуючи викладене вище, просимо Вашого сприяння у вирішенні питання щодо виділення коштів на проектування та реконструкцію зазначеної будівлі під житло для учасників і ветеранів АТО та вимушених переселенців, які потребують поліпшення житлових умов та перебувають на квартирному обліку у виконкомі Світловодської міської ради за місцем проживання за рахунок Державних цільових програм.

Сергій Твердовський пообіцяв вжити заходів. Не зволікаючи, погодив шляхи вирішення цього питання з посадовцями області і направив листа міському голові Валентину Козярчуку.

Тепер рішенням сесії міськради треба визнати замовником робіт з реконструкції гуртожитку  під 5-ти поверховий житловий будинок — Управління капітального будівництва Кіровоградської обласної державної адміністрації, передає Світловодськ.

На сьогоднішній сесій Світловодської міської ради депутати зробили цей крок. Дорога до створення житла для учасників АТО відкрита.

1 2 3 4 5

переглядів
up