Today

Більше половини школярів мають проблеми з фізичним розвитком

За словами директора Департаменту освіти Полтавської ОДА Олени ХАРЧЕНКО, на сьогодні в Полтавській області 57 тис. дітей шкільного віку були допущені до тестування із фізичної культури.

Це складає лише 54% від усіх учнів області.

“Це свідчить про те, що здоров’я дітей в нашій області дуже слабке. Сьогодні необхідно приділити максимум уваги здоровому харчуванню та вихованню кожної дитини. Ті відсотки, які ми наразі маємо, дуже низькі. Хотілося, щоб у нас було більше здорових дітей”, – наголосила пані Харченко.

Про стан здоров’я та фізичного розвитку дітей шкільного віку говорили на засіданні постійної комісії Полтавської обласної ради з питань освіти, науки та культури.

Про результати проведення профілактичних оглядів розповів директор Департаменту охорони здоров’я Віктор Лисак.

“В цілому, з 124 тис 410 оглянутих дітей було виявлено патологій 82 тис. 530. Якщо ми раніше говорили, що на першому місті хвороби шлунково-кишкового тракту, то сьогодні на першому місці патологія опорно-рухового апарату. Це пов’язано з низькою фізичною активністю. На другому місці у нас проблеми з зором – 9,2%. Шлунково-кишковий тракт – 7,2%”, – повідомив він.

Він також надав свої рекомендації для батьків, діти яких схильні до зайвої ваги. Це рухова активність, дотримання вимог щодо роботи з комп’ютером, раціональне харчування з використанням фруктів і овочів та особистий приклад здорового і активного способу життя, передає НовиниПолтавщини.

переглядів
up