Ви тут:

Полтавці приєдналися до литовського флешмобу

Полтавці

23 серпня 2014 року виповнюється 25 років з дня проведення історичної події для Литви, Латвії та Естонії – Балтійського шляху.

 Тому представництво Фонду Допомоги «Унiя 1219» в Україні вирішило провести віртуальний флешмоб. Суть його полягала в тому, що люди у визначений час виходять на вулиці і беруться за руки. Потім зроблені фото вони виставляють у соцмережі з тегом #WayofFreedom.

Незалежне мистецьке об’єднання «Magnum Opus» вирішило приєднатися до акції. Для цього маґнумці вирішили сфотографуватися на фоні одної із знакових пам’яток Полтави – Білої Альтанки (саме в цей час тут готувався до виступу оркестр Полтавської філармонії).

Акції з відзначення 25-річчя Балтійскього шляху пройшли в цей час в різних містах України.

Історична довідка: 23 серпня 1989 року 2 мільйони людей, тримаючись за руки, об’єднались у один живий ланцюг довжиною 600 кілометрів між столицями балтійських країн — Вільнюсом, Ригою і Таллінном. В історію ця акція увійшла під назвою Балтійський шлях. Це був мирний протест проти розділу Європи та окупації Балтійських країн, приурочений до 50-річчя підписання пакту Молотова-Ріббентропа, за яким Латвія, Литва та Естонія входили до складу СРСР.

 Роман Повзик

Перейти до вмісту