Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

У Полтаві навчали розробляти проекти розвитку громад

У Полтаві навчали розробляти проекти розвитку громад

9 серпня у Полтаві відбувся семінар-тренінг для представників територіальних громад області на тему: «Від ідеї – до розробки проекту розвитку громад», організований Полтавським відокремленим підрозділом Установи «Центр розвитку місцевого самоврядування» за сприяння Полтавської обласної Асоціації органів місцевого самоврядування.

Як зазначив голова обласної ради Олександр Біленький, захід такого формату спрямований на те, щоб територіальні громади області навчилися виготовляти якісні та дієві проекти, які потім подадуть на місцеві конкурси.

– У нас в обласній раді вже є декілька напрямків, за якими місцеві громади можуть готувати проекти розвитку, – сказав Олександр Біленький. – Наприклад, Бюджет участі Полтавської області, що зараз триває, та обласний конкурс проектів розвитку територіальних громад, на який проекти приймаються до 1 вересня. Для того, щоб працівники місцевого самоврядування, представники територіальних громад взяли участь в обласних конкурсах, вони повинні навчитися правильно створювати та оформляти ці проекти.

У роботі семінару взяли участь виконавчий директор Асоціації органів місцевого самоврядування Полтавської області Володимир Микійчук та директор Полтавського відокремленого підрозділу Установи «Центр розвитку місцевого самоврядування» Ірина Балибіна. В якості тренерів виступили експерти з впровадження регіональної політики В’ячеслав Топоров та Вадим Штефан.

Директор Полтавського відокремленого підрозділу Установи «Центр розвитку місцевого самоврядування» Ірина Балибіна наголосила, що семінар-тренінг важливий як для реформованих громад, так і для громад, що знаходяться на етапі об’єднання, оскільки їм необхідно залучити додаткові фінансові ресурси для розвитку територій.

Учасники навчання прослухали міні-лекції «Проект місцевого розвитку. Види проектів. Зв’язок із планами соціально-економічного розвитку та Стратегічним планом»; «Від визначення проблем – до постановки цілей і завдань», ознайомилися з особливостями підготовки розвиткових проектів для різних донорських структур, виконали практичні завдання з формування цілей проекту. підготовки плану його реалізації, розробки бюджету, презентували свої напрацювання. Насамкінець відбулася групова дискусія щодо результатів проекту та здійснення моніторингу його впровадження.

Знання з проектного менеджменту, отримані в ході семінару-тренінгу, його учасники зможуть використати при написанні проектів.

 

Перейти до вмісту