Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Полтавські рятувальники посилюють інформаційно-роз’яснювальну роботу серед населення щодо дотримання правил пожежної безпеки у побуті

Полтавські рятувальники посилюють інформаційно-роз’яснювальну роботу серед населення щодо дотримання правил пожежної безпеки у побуті

Для того, щоб зменшити кількість пожеж у приватному житловому секторі, запобігти травмуванню та загибелі людей під час надзвичайних подій, фахівці Служби порятунку «101» щодня проводять з громадянами профілактичні бесіди. Рятувальники спільно з працівниками поліції, представниками місцевих органів влади, соціальних служб, засобів масової інформації проводять рейди по житловому сектору населених пунктів Полтавської області.

Так, сьогодні фахівці ДСНС разом з представниками Національної поліції та ЗМІ провели профілактичні бесіди з мешканцями смт Котельва. Рятувальники роз’яснювали правила пожежної безпеки у побуті, на конкретних прикладах надавали рекомендації щодо покращення протипожежного стану будинків, розповідали як діяти у разі виникнення пожежі та вручали тематичні листівки. Про це повідомили в УДСНС України у Полтавській області.

За останні два дні подібні профілактично-роз’яснювальні заходи були проведені у Козельщинському, Новосанжарському, Чорнухинському, Великобагачанському, Гадяцькому, Глобинському, Диканському, Миргородському, Оржицькому, Решетилівському, Семенівському, Пирятинському, Чорнухинському та Гребінківському районах.

 

Головне управління ДСНС України у Полтавській області закликає громадян дотримуватися елементарних правил пожежної безпеки у побуті. Зокрема: не паліть у ліжку, слідкуйте за станом та справністю електромережі, у разі виходу з приміщень не залишайте увімкненими телевізори, праски, тощо. Також, не залишайте малолітніх дітей без нагляду, та не дозволяйте їм бавитися сірниками, намагайтеся уникати перевантаження електричних мереж, не вмикайте одночасно побутові електроспоживачі великої потужності. Подбайте про захист помешкання при користуванні пічним опаленням. У разі виникнення пожежі негайно викликайте вогнеборців за номером 101, адже кожна хвилина у цій ситуації має вирішальне значення! Пам’ятайте, що сумлінне дотримання правил пожежної безпеки під час опалювального періоду – запорука збереження життя!

Перейти до вмісту