Ви тут:
Освіта Полтавщина Суспільство 

Представники освітянської координаційної ради з підтримки та розвитку ОТГ Полтавщини приступили до роботи

Представники освітянської координаційної ради з підтримки та розвитку ОТГ Полтавщини приступили до роботи

Днями відбулося перше засідання робочої групи «Координаційної ради з підтримки та розвитку об’єднаних територіальних громад Полтавської області» з напрямку «Удосконалення мережі освітніх закладів». Очолила його директорка профільного Департаменту Полтавської ОДА Олена Харченко. 

Лише кілька тижнів тому голова Полтавської ОДА Валерій Головко ініціював створення робочих груп «Координаційних рад з підтримки та розвитку ОТГ Полтавщини». Одна із них вже приступила до роботи. Представники громад разом з профільними фахівцями обговорили над чим працюватимуть протягом року задля підвищення рівня освітніх послуг на Полтавщині.

— Засідання пройшло досидь плідно. Вислухали побажання та пропозиції учасників — висловити власну думку можливість мав кожен. Порадилися, прийняли спільне рішення та затвердили резолюцію, — розповіла директорка Департаменту освіти та науки Полтавської ОДА.

Учасники освітянської координаційної ради спрямують роботу на відкриття опорних шкіл та створення нового освітнього середовища. Воно передбачає запровадження енергоефективних заходів та нових дизайнерських рішень. Ремонт доріг по маршруту підвезення дітей. Придбання та встановлення сучасного обладнання і програмного забезпечення. Проведення швидкісного Інтернету та встановлення Wi-Fi. Створення умов інклюзивного навчання та безбар’єрного доступу учнів з інвалідністю. Про це повідомили у Полтавській ОДА.

Загалом, на Полтавщині створено 7 координаційних рад із напрямків: «Розвиток спорту», «Надання якісних медичних послуг», «Покращення екологічного середовища», «Забезпечення соціального захисту населення», «Підвищення будівельної активності, розвитку транспортної інфраструктури та ЖКГ», «Розвиток культури» та «Удосконалення мережі освітніх закладів». Представники останньої активізувалися першими.

— У нас планів та задач чимало. Тож, до роботи приступати потрібно негайно. Що, власне ми і зробили. Хочемо, аби цього року діти пішли до Нової української школи, як і передбачено Законом «Про освіту» — наголосила Олена Харченко.

Освітянська робоча група — це 16 профільних фахівців та представників громад Полтавщини. На перше засідання вони зібралися у Піщанській ОТГ.

— На території громади зібралися не випадково. Таким чином, її представники мали змогу не лише розповісти, а й продемонструвати свої досягнення щодо розвитку ОТГ, — додала Олена Харченко.

І дійсно, представникам Піщанської ОТГ є що продемонструвати. Їхня громада існує 2,5 року. І за цей час вони реалізували чимало проектів.

— Найбільший наш проект — реконструкція Піщанської гімназії. Там вже замінили вікна, капітально відремонтували дах. Нині бригада ремонтників працює над утепленням фасаду будівлі. Всередині також зробили ремонт, встановили сучасні меблі, поступово закупляємо все необхідно обладнання, — розповів заступник голови Піщанської ОТГ  Василь Компанієць.

Після наради, учасники оглянули місцеві гімназію та дитячий садок. А також з екскурсією завітали до страусиної ферми.



Перейти до вмісту