Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Полтаві презентували план зонування території

У Полтаві презентували план зонування території

Сьогодні у приміщенні КО “Інститут розвитку міста” відбулася презентація плану зонування територій міста Полтави. У заході взяли участь секретар міської ради Оксана Деркач, начальник управління з питань містобудування та архітектури, головний архітектор міста Микола Шевельов, представники управлінь та відділів міськвиконкому, депутати міської ради, громадськість. Про це повідомили у Полтавській міській раді.

План зонування територій — містобудівна документація, що розробляється з метою визначення умов та обмежень використання територій для містобудівних потреб у межах визначених зон. Цей план розробляється на основі Генерального плану міста. Його замовником виступило управління з питань містобудування та архітектури. Головний архітектор міста Микола Шевельов наголосив, що зонінг розробляється з метою створення сприятливих умов для життєдіяльності мешканців, забезпечення захисту території від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру.

Зонінг-план встановлює функціональне призначення, вимоги до забудови, ландшафтної організації території. Так, проектом визначені наступні територіальні зони:

– невиробничі Г (громадські);

– житлові зони Ж;

– ландшафтно-рекреаційні Р;

– курортні К;

– зони транспортної інфраструктури ТР;

– зони інженерної інфраструктури ІН;

– комунально-складські КС;

– виробничі В;

– спеціальні С;

– зони земель сільськогосподарського призначення;

– зони земель історико-культурного призначення ІК.

Микола Шевельов зазначив, що мешканці міста мають змогу подавати пропозиції до зонінг-плану.

Пропозиції, що містять обґрунтування з урахуванням вимог законодавства, будівельних норм, державних стандартів і правил, у письмовому вигляді із зазначенням прізвища, ім’я та по батькові, місця проживання, особистим підписом подаються для реєстрації з 28.12.2017 до 26.01.2018 за адресою: вул. Соборності, 36 кабінет №125/4 (інформація за телефоном 52-56-82).

 
Перейти до вмісту