Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

На Полтавщині продовжується широкомасштабний соціальний проект під лозунгом “Живи та працюй в Україні”

На Полтавщині продовжується широкомасштабний соціальний проект під лозунгом “Живи та працюй в Україні”

В умовах ринкової економіки кожен бореться за власне. Роботодавці шукають кваліфікованих спеціалістів, а працівники – де більше платять, попри свій фах і відстань від домівки. Правила гри відносно чесні й прозорі. Тому постійна міграція працівників беззаперечна, хоч і не вигідна ні роботодавцеві, ні працівникові. 

Ті, хто скуштував заробітчанських харчів погоджуються, що в Україні не найгірша ситуація з роботою і соціальним захистом. Та й роботодавці, переживаючи кризу вмотивованих працівників, стали поступливішими, повідомляють у Полтавській ОДА.

Так, протягом січня-лютого 2018 року до Полтавської обласної служби зайнятості України звернулось 2,9 тисяч роботодавців, які подали відомості про 10,1 тисяч вільних вакансій, що майже на 10% більше ніж у минулому році. У Полтавській області у 2018 році значно збільшилася кількість вакансій від роботодавців з високою заробітною платою – ПРАТ «Полтавський ГЗК», АТ «Полтавський турбомеханічний завод», Приватне акціонерне товариство «Кременчуцька кондитерська фабрика», Публічне акціонерне товариство «Крюківський вагонобудівний завод», ТОВ «Мехремзавод», ТОВ «Кредо», ось далеко не повний перелік підприємств які пропонують своїм працівникам не менше 10,0 тис грн.

За січень-лютий 2018 року працевлаштовано за сприяння служби зайнятості 5,9 тис. осіб, в т.ч 3,8 тис. осіб до набуття ними статусу безробітного. Крім того, майже 2,0 тис. осіб були залучені до громадських та інших робіт тимчасового характеру.

З метою якнайповнішого забезпечення професійно-кваліфікаційного рівня шукачів роботи вимогам роботодавців, у січні-лютому 2018 року за сприяння державної служби зайнятості 3,5 тис. безробітних проходили професійне навчання. Зокрема, кількість безробітних, які навчалися у центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості, зросла у 2,4 рази та становила 1,8 тис. осіб.

З огляду на активізацію економічних процесів у державі, в Полтавській області продовжується широкомасштабний соціальний проект під лозунгом «Живи та працюй в Україні», головною метою якого є пожвавлення людей на ринку праці Полтавської області. Організатором проекту виступає Служба зайнятості області за підтримки органів місцевої влади. В рамках проекту в області будуть відбуватись інформаційні активності, спрямовані на якнайшвидший пошук роботи для безробітних та підбір вакансій для роботодавців. Зокрема, в рамках проекту, заплановано проведення масштабних презентацій роботодавців, які гостро відчувають потребу в кадрах, та мають можливість запропонувати шукачам роботи достойну заробітну плату.

Крім того, у поточному році в рамках зазначеного проекту запроваджено проведення масштабної інформаційної кампанії у засобах масової інформації, спрямованої на інформування громадян про реалії працевлаштування за кордоном, загрози, ризики та небезпеки такого працевлаштування.

До проведення даної роботи залучено керівників загальноосвітніх шкіл та професійно-технічних навчальних закладів, психологів відділів освіти, сім’ї, молоді та спорту, які безпосередньо стикаються з проблемами дітей, батьки яких виїхали працювати за кордон і можуть охарактеризувати і дати оцінку впливу факту виїзду батьків (одного з батьків) на роботу за кордон на психологічний стан, соціальну поведінку та успішність у навчанні дитини.

Вони зазначають, що в кожному навчальному закладі району в середньому навчається близько 7-9 таких дітей, а в містах ця цифра значно більша. Поведінка цих дітей дуже відрізняється від інших школярів і їх дуже легко виявити. Такі діти якнайбільше потребують допомоги психологів, але тут виникає наступна проблема: для того, щоб шкільний психолог попрацював з такою дитиною потрібен дозвіл батьків, яких немає на території країни.

Саме тому, метою проведення інформаційної кампанії «Живи та працюй в Україні» є донесення до населення країни засобами мас – медіа думки, щодо пріоритетності працевлаштування саме в Україні, зважаючи на серйозні загрози та виклики іноземних ринків праці, прикладів яких в вітчизняних ЗМІ є вдосталь.

Перейти до вмісту