Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Рятувальники Полтавщини навчають дітей правил безпеки життєдіяльності

Рятувальники Полтавщини навчають дітей правил безпеки життєдіяльності

Навчання школярів та дошкільнят правилам безпеки життєдіяльності – є одним із пріоритетних завдань Служби порятунку. Адже зернятко корисних знань, що закладається в дитячій свідомості змалечку — в майбутньому має усі шанси прорости відповідальним ставленням у відношенні до власної безпеки та безпеки оточуючих. Тож, щодня фахівці ДСНС проводять для дітей різного віку цікаві заходи та бесіди з питань пожежної безпеки.

Також влаштовують громадські акції “Запобігти! Врятувати! Допомогти!”. Надзвичайники відвідують школи та дитячі садочки, аби поспілкуватися з дітьми та педагогами про правила безпеки, що характерні для зимового періоду.

Як зазначають вихователі та вчителі, рівень знань правил безпеки у дітей після таких уроків підвищується в рази. А це означає, що і ризик для підростаючого покоління потрапити в халепу відповідно зменшується.

Днями, учні Полтавської гімназії №21 завітали в гості до вогнеборців 3-ї Державної пожежно-рятувальної частини. На початку зустрічі, фахівці Служби порятунку нагадали дітлахам основні правила безпеки життєдіяльності, зокрема і пожежної безпеки у побуті. Також, розповіли про надзвичайні події, які виникли з початку року на території міста, причини та їх наслідки. Застерегли про небезпеки під час перебування на вулиці, зокрема можливе падіння бурульок з дахів будинків, та поблизу зледенілих водойм.

Далі, учнів гімназії ознайомили детальніше з особливостями роботи оперативно-рятувальної служби. Рятувальники продемонстрували присутнім пожежні та спеціальні автомобілі, технічне обладнання та бойове спорядження. Вогнеборці розповіли призначення кожного елементу та його тактичні можливості.   Загалом, різноманітні просвітницькі акції, уроки безпеки, екскурсії до пожежних частин та перевірки закладів освіти відбулися протягом минулого тижня по всій території України.

“Шановні батьки! Державна служба України з надзвичайних ситуацій наголошує на важливості дотримання дітьми правил безпеки життєдіяльності. Якщо ви залишаєте дитину вдома саму, переконайтеся, що всі наявні в помешканні електроприлади знаходяться у справному стані, а сірники сховані у недоступному місці. Вирушаючи на відпочинок до водойми або на природу, слідкуйте за тим, щоб малеча не залишалась без нагляду. Пам’ятайте, що безпека вашої дитини — це, перш за все, ваша особиста відповідальність!”, – наголосили рятувальники.

Перейти до вмісту