Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Пирятині розробляють план розвитку сільських територій

У Пирятині розробляють план розвитку сільських територій

В процесі децентралізації  особливо важливим для України є досвід європейських країн, фундаментом економічної політики яких визначено забезпечення стійкого економічного розвитку сільських територій. Для Пирятинської міської ОТГ розвиток сільських населених пунктів є теж одним із пріоритетних напрямків.

 До складу міської об’єднаної громади входять села Верхоярівка, Калинів Міст (Калиновомостівський старостат), Олександрівка, Могилівщина, Рівне (Олександрівський старостат), Заріччя, Замостище, Ївженки та Голобородька загальною площею 7,05 кв. км, що становить  34,5% від загальної площі населених пунктів ОТГ. У сільській місцевості проживає 1480 осіб, або 9% від загальної чисельності населення міської об’єднаної громади, повідомляють у міській раді.

13 березня за ініціативою міського голови відбулась робоча нарада з питань розвитку сільських населених пунктів, що входять до складу міської ОТГ. У заході взяли участь спеціалісти управління економіки виконкому міської ради Ірина Солдатова та Олександр Новіков,  депутат міської ради Дмитро Шаповал, староста села Олександрівка  Іван  Тарасовський, голова квартального комітету села Заріччя Любов Бих та громадський активіст з села Калинів Міст Анатолій Зубенко.

У ході зустрічі розглянуті напрями підвищення рівня та якості життя мешканців сіл, зокрема за рахунок реалізації проектів розвитку підприємництва,  покращення побутової і комунальної інфраструктури, об?єктів соціального і культурного спрямування. Впровадження проектів потребує фінансування, тому  учасники заходу здійснили оцінку необхідного обсягу коштів та можливі джерела їх залучення.

Перейти до вмісту