Ви тут:
Екологія Полтавщина Суспільство 

Екоактивіст судиться з полтавською міською владою

Кілька місяців тому полтавський екоактивіст Сергій Антоненко подав позов до Полтавського адміністративного суду на Полтавську міську раду, звинувачуючи орган місцевого самоврядування в бездіяльності стосовно організації збирання, вивезення, утилізації небезпечних відходів у складі побутових відходів.

Зокрема, в позові йшлося про ртутновмісні відходи (люмінесцентні, енергозберігаючі лампочки, ртутні термометри тощо), комп’ютерну, офісну, побутову та електронну техніку, хімічні елементи живлення, кінескопи, медичні відходи (голки, шприци, системи, пробірки тощо), фармацевтичні та інші небезпечні відходи.

Активіст вимагав зобов’язати Полтавську міську раду виконати покладені на неї законодавством обов’язки шляхом укладення на конкурсних засадах необхідних договорів та контролю за їх виконанням, або контролю за виконанням вже укладених договорів.

«Вже протягом двох років я веду листування та прохання створити в місті окремий збір ртутних ламп та термометрів, як у місті Кременчук, Обухів, Львів та Київ. Але замість цього отримую відписки та обіцянки», – повідомляє Сергій Антоненко на своїй сторінці

4 травня 2018 року об 11.30 позов буде розглядатися у Полтавському окружному адміністративному суді,

Перейти до вмісту