Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У «Полтаватеплоенерго» розповіли, як готуватимуться до наступного опалювального сезону (ВІДЕО)

З 10 травня у Полтаві за графіком почнуться зупинки котелень, теплогенераторних, ЦТП та продовжиться підготовка тепломереж до наступного опалювального сезону.

Головний інженер «Полтаватеплоенерго» Володимир Пасічко розповів, чому виникає необхідність щороку призупиняти котельні та де споживачеві можна дізнатися, коли у його будинку не буде гарячої води.

На який час зупинятимуться котельні у Полтаві?

Щороку в міжопалювальний період «Полтаватеплоенерго» проводить роботи з підготовки теплового господарства до наступного опалювального сезону. Мова йде про котельні, теплогенераторні, центральні теплові пункти (ЦТП) та тепломережі.

За словами головного інженера «Полтаватеплоенерго» Володимира Пасічка, графік зупинки котелень складений так, щоб мінімізувати терміни відсутності послуги:

Щоб забезпечити надійне та безперебійне теплопостачання, ми зобов’язані виконувати щорічні ремонтно-відновлювальні роботи із зупинкою технологічного обладнання котелень. Її тривалість залежить від потужності котельні та протяжності приєднаних до неї тепломереж. Для прикладу, котельня на Баленка, 7 перебуватиме на плановому ремонті близько 13 діб.

Невеличкі котельні — теплогенераторні, дахові котельні, які забезпечують послугами один житловий будинок, — зупиняться на термін до 5 діб. Найбільшу котельню Полтави, що по вулиці Ціолковського, 36, зупинять на 18 діб — з 29 травня до 15 червня включно.

Де можна дізнатися графік зупинки котелень?

Цей графік для обласного центру розроблений наприкінці минулого року і затверджений у Полтавському міськвиконкомі. Ознайомитися з ним можна на сайті «Полтаватеплоенерго» (http://te.pl.ua/publkacyi/novini-pdpriyemstva/1115-poltavateploenergo-nformuye-grafk-pdgotovki-kotelen-teplogeneratornih-ctp-ta-teplovih-merezh-do-opalyuvalnogo-perodu-2018-2019-rr.html).

З середини травня на інтерактивному сервісі «Мапа комерційного обліку» (http://te.pl.ua/gmap.html) кожен споживач зможе дізнатися, коли у його будинку тимчасово призупинять подачу гарячої води. Попередження про ці терміни відобразять і в рахунках на оплату послуг.

До закінчення травневих свят жодну котельню не зупинятимуть.

Чому виникає необхідність щороку зупиняти котельні?

Володимир Пасічко зазначає, що обов’язковий перелік робіт, необхідних для підготовки теплового господарства до наступного опалювального сезону, на існуючому обладнанні неможливо виконати без його повної зупинки. Наприклад, технічне опосвідчення котлів. Також підлягають обов’язковій періодичній повірці всі прилади комерційного обліку. Згідно з нормативно-правовими актами, не можна споживати газ без обліку.

Найбільше часу займають гідравлічні випробування тепломереж. Виконати їх цілком можливо і за добу. Але оскільки на сьогодні рівень зношеності тепломереж перевищує 70%, після першого випробування можуть виникати пориви. Їх необхідно максимально швидко ліквідувати і провести повторні випробування. Такі роботи займають більше часу, — пояснює головний інженер підприємства.

Чи можливо зробити так, щоб котельні не зупинялися?

Можливо, — продовжує Володимир Пасічко, — у майбутньому після осучаснення теплового господарства та перегляду деяких нормативних актів прийдемо до того, що для ремонту обладнання котельні зупиняти не доведеться. Є й інший шлях — застосування резервного джерела гарячого водопостачання. Але це також потребує додаткових коштів. На сьогодні обійтися без зупинки котелень підприємство не може. Та ми постійно намагаємося зменшити терміни такої зупинки. Є котельні, в яких він за останні роки зменшився принаймні вдвічі.

Найближчим часом незручності у вигляді відсутність гарячої води відчують мешканці будинків, котрі отримують послугу від котелень за адресами: вул. Героїв Сталінграду, 12 та Баленка, 7, зупинки яких розпочнуться з 10 та 14 травня відповідно.

Що планується виконати при підготовці теплового господарства до наступного опалювального періоду?

Цього літа «Полтаватеплоенерго» основну увагу приділятиме заміні та ремонту зношених ділянок теплових розподільчих мереж. Також планується проведення капремонту водонагрівного котла ПТВМ-50 на котельні по вулиці Ціолковського, 36, яка забезпечує послугами майже третину міста.

У планах теплоенергетиків і реконструкція центральних теплових пунктів, встановлення погодозалежних систем автоматики та установок хімводопідготовки. Також буде виконаний щорічний обов’язковий обсяг профілактичних робіт, передбачених Правилами технічної експлуатації теплових установок і мереж. Це обстеження й поточний ремонт котлів, насосного обладнання, а також електро- та газовикористовуючого обладнання.

Цей комплекс робіт дасть змогу своєчасно розпочати наступний опалювальний сезон і пройти його без позаштатних ситуацій.

Запланованих на цьогорічний міжопалювальний період 30 млн грн недостатньо для масштабних реконструкцій, заміни теплового обладнання (а зношеність основних фондів підприємства на сьогодні перевищує 70%). Єдиний вихід, на переконання теплоенергетиків, — залучення зовнішніх коштів.

На підприємстві розроблене техніко-економічне обґрунтування співпраці з міжнародними фінансовими організаціями. У разі реалізації комплексної реконструкції теплового господарства Полтави за 7 років можна вийти навіть на зниження тарифу на централізоване опалення.

З якими проблемами при підготовці до опалювального періоду «Полтаватеплоенерго» стикається найчастіше?

Заборгованість держбюджету перед «Полтаватеплоенерго» на компенсацію пільг та субсидій за надані населенню послуги на початок квітня перевищила 126 млн грн. Це впливає на стан розрахунків підприємства за спожиті енергоносії й істотно зменшує кількість обігових коштів.

Існує й значна заборгованість споживачів — понад 214 млн грн. З них 144 млн грн додалися цього року. Загальний рівень розрахунків населення за спожиті послуги на сьогодні не перевищує 75%.

На жаль, минулорічна ситуація з неповним відшкодуванням держбюджетом коштів підприємству повторюється знову (http://te.pl.ua/publkacyi/novini-pdpriyemstva/1032-volodimir-paschko-cey-opalyuvalniy-perod-rozpochnetsya-vchasno-y-proyde-stablno.html). Такий фінансовий стан впливає на обсяг виконаних робіт у ході підготовки до холодів. Тому звертаюся до споживачів із проханням терміново розрахуватися за надані в минулому опалювальному періоді послуги. Це дасть нам змогу якісно підготуватися до роботи в наступному опалювальному сезоні, — зазначає Володимир Пасічко.

Головний інженер запевняє: запланованих на цьогорічну підготовчу кампанію коштів достатньо, щоб підтримати обладнання у робочому стані і забезпечити його безаварійну експлуатацію протягом опалювального сезону.

Перейти до вмісту